Program Antivirus byl vyhodnocen jako nejlepší vládní pomoc, informovala ministryně Maláčová

17.01.2021 20:03

Program Antivirus má pomoci firmám zachránit pracovní místa, stát prostřednictvím Úřadu práce ČR kompenzuje firmám vyplacené prostředky na mzdy a platy. A právě tento kompenzační program byl vyhodnocen jako nejlepší vládní pomoc, na sociální síti o tom informovala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Program Antivirus byl vyhodnocen jako nejlepší vládní pomoc, informovala ministryně Maláčová
Foto: Archiv PL
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

„Náš Antivirus vyhodnotily firmy v průzkumu ČSOB jako nejlepší vládní pomoc v boji s ekonomickými následky koronakrize. Proč? Protože Antivirus A i B pomohl udržet pracovní místa pro téměř 1 milion zaměstnanců v 66 tisících podnicích! To je hlavně pro lidi po padesátce ohromná pomoc, protože by jinou práci hledali obtížně. Antivirus C odpustil pojistné za 13 miliard korun u 128 tisíc firem. Funguje cíleně a velmi rychle!“ myslí si Maláčová. 
 

Anketa

Kdo si podle Vás nezaslouží státní kompenzace?

3%
hlasovalo: 10188 lidí
 
Že byl program vyhodnocen nejlépe vidí hlavně v tom, že má jasné podmínky bez různých výjimek, které čerpání pomoci pouze komplikují. 
 
„Přesto Antivirus C vzbuzuje stále vášně. Proč? Protože podmínka uhradit včas pojistné nebyla u 7 905 žádostí z více jak 327 tisíců splněna,“ dodala. 
 
Mezi nimi jsou také firmy, které platí pojistné téměř vždy pozdě, a to i v dobách, kdy žádná koronakrize nebyla. Těmto podnikům podle zákona, tak jak ho Sněmovna schválila, nemohla být podpora poskytnuta.
 
„Rozumím, že situace je neveselá, ale zákonné podmínky obcházet nejde. Jak by k tomu přišlo těch 320 000 firem, které všechno dodaly v termínu? Hříšníkům ale přesto pomůžeme. ČSSZ jim v odůvodněných případech promine penále,“ uzavřela ministryně Jana Maláčová. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …