Proklínaný Drábek se brání: Nečas věděl o všem, co jsem dělal

12.03.2013 21:59

Prezident Miloš Zeman označil exministra Jaromíra Drábka (TOP09) za zcela nejhoršího ministra práce a sociálních věcí. Ten však veškerou kritiku odmítá. Celá Sněmovna totiž prý o jeho nyní kritizovaných krocích dobře věděla. Drábek si navíc myslí, že premiér Petr Nečas (ODS) jen velmi málo hájí věci, které jeho ministři udělali.

Proklínaný Drábek se brání: Nečas věděl o všem, co jsem dělal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

„Za těch dva a čtvrt roku působení ve funkci ministra jsem neměl pocit, že bych ve svém premiérovi měl nějakou oporu. Byť jsem byl samozřejmě stoprocentně loajální,“ řekl Drábek dnes ČTK po jednání stranického předsednictva.

Drábek se snaží upozornit na to, že za kritizované věci nenese zodpovědnost sám. „Rozhodně se nedá říct, že by pan premiér nebyl informován o krocích, které jsem prováděl. Pokud se týká konkrétně třeba sKarty, tak legislativa byla přijímána po velmi pečlivé diskusi, dokonce byla dotvářena poslanci ve Sněmovně,“ podotkl exministr s tím, že Nečas o těchto krocích jako předseda vlády vědět musel.

Projektů, které by se daly jednoduše nazvat spornými, je možné v resortu práce najít několik. Například celý systém výplat sociálních a dalších dávek přes takzvané sKarty či systém evidence nezaměstnaných DONEZ, který chce MPSV od září ukončit.

„Pan Drábek byl jeden z nejhorších, ne-li zcela nejhorší, ministr práce a sociálních věcí. Kdyby nedělal nic, prospěl by zemi mnohem více než svými činy, které udělal, či přesněji řečeno spáchal,“ prohlásil v neděli prezident Miloš Zeman na Drábkovu adresu v pořadu Partie na Prima family.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…