Propadák! Lidé nevěří Fialově vládě. Hrozivé hodnocení je venku

18.04.2023 19:05

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) je podle Čechů tou nejhorší od dob vlády kabinetu Petra Nečase v roce 2013, ukázal to průzkum CVVM.

Propadák! Lidé nevěří Fialově vládě. Hrozivé hodnocení je venku
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Petr Fiala

„V dlouhodobějším srovnání je vláda Petra Fialy hodnocena hůře než všechny předchozí vlády od roku 2014. Ve všech zkoumaných aspektech ale její hodnocení zůstalo výrazně lepší, než bylo hodnocení vlády Petra Nečase v letech 2012 a 2013,“ uvedl CVVM.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41724 lidí
Lidé kritizují činnost i složení vlády, nespokojeno je s ní 71 procent proti 24 procentům spokojených, s komunikací Fialova kabinetu pak není spokojeno 66 procent proti 30 procentům spokojených. Její činnost se nelíbí 69 procentům a 27 procent korespondentů je spokojených. Zbytek do 100 procent tvoří vždy lidé, kteří uvedli, že „neví“, uvedlo CVVM v kompletní tiskové zprávě.

Nejméně lidem vadí její program, spokojeno je s ním 59 procent dotázaných a nespokojeno je 30 procent. Lépe je na tom i hodnocení osoby premiéra Petra Fialy, spokojeno je s ním 32 procent lidí a 64 nespokojeno. 

V porovnání s posledním podobným šetřením v roce 2021 dopadla Fialova vláda až na osobu premiéra hůře ve všech aspektech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseaspan , 18.04.2023 19:32:05
je podle Čechů tou nejhorší - ale od doby založení samostatného Česka. Fiala je horší než Nečas. Normální volební cestou by se Fiala nikdy nestal premiérem, proto ten volební podvod s Rychetským. Špatný je i ministr financí, dokonce i horší než Kalousek. O dalších ministrech vnitra, zemědělství a obchodu škoda mluvit.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…