Prosíme, domluvte se, žádají hejtmani ODS

11.02.2021 13:17

Hejtmani za ODS Ilona Mauritzová (Karlovarský kraj), Martin Červíček (Královéhradecký kraj), Vítězslav Schrek (Kraj Vysočina) a Martin Kuba (Jihočeský kraj) žádají vládu a všechny poslance koaličních a opozičních stran, aby se pokusili najít řešení při jednání o nouzovém stavu.

Prosíme, domluvte se, žádají hejtmani ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: 29. kongres ODS. Post předsedy obhájil Petr Fiala

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

V prohlášení, které hejtmani zaslali do médií, uvádějí, že nouzový stav se bohužel stal v politickém prostoru symbolem, o který se vede politický souboj. "Aniž by bylo odpovědně vysvětlováno, že nouzový stav se automaticky nerovná zavření škol, obchodů nebo restaurací," píší.

"Jako členové ODS vnímáme chybné kroky na straně vlády a respektujeme, že opozice nemůže dávat vládě opakovaně bianko šeky bez toho, aniž by vláda věcně diskutovala o problémech země, firem a občanů v souvislosti s pandemií. Jako hejtmani si však uvědomujeme, že zrušením nouzového stavu se epidemická situace jako mávnutím kouzelného proutku nezmění a stejně budeme na úrovni krajů nuceni hledat legislativní řešení. My jako hejtmani prostě musíme zajistit fungování krajů a naše pozice je prostě jiná než pozice poslanců. Ať už koaličních, nebo opozičních," dodávají.

"Žádáme tedy vládu i naše poslance, aby s maximální mírou odpovědnosti hledali zodpovědná řešení, která nám všem umožní zvládnout dobu, která nás čeká a která rozhodně ještě nebude jednoduchá," apelují závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…