Protest proti Babišovi: Vyjděte před barák či na náměstí se zalepenou pusou. Nebo si zalepte pusu doma u počítače

22.05.2018 9:51

Sdružení Milion chvilek pro demokracii pořádá dnes od 18 hodin na Staroměstském náměstí Němý protest aneb Němou debatu s Andrejem Babišem.

Protest proti Babišovi: Vyjděte před barák či na náměstí se zalepenou pusou. Nebo si zalepte pusu doma u počítače
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

„Jsme zklamaní! Andrej Babiš o nás řekl: ‚…tito lidé nechtějí vést debatu a argumentovat. Já s tím nemám problém.‘ Vyzvali jsme ho tedy k veřejné diskusi za účasti veřejnosti a novinářů. Naši výzvu nejprve přijal a pozval nás na Úřad vlády. Posléze se však ukázalo, že ji ve skutečnosti odmítl. Je ochoten se sejít pouze bez novinářů a veřejnosti – za zavřenými dveřmi. Člověk, který se zaklíná transparentností, tak již počtvrté odmítl transparentně odpovědět občanům na jejich otázky. Káže vodu a pije víno. Proč se bojí konfrontace se studenty? Proč se bojí kamer? Bojí se také pravdy? Nemá co odpovědět? Neumí? Nechce? Nemůže? Nedokáže?“ ptají se organizátoři dnešního protestu.

Anketa

Schvalujete, že pořad ČT 168 hodin odvysílal záběry s naštvaným Hamáčkovým sousedem?

75%
25%
hlasovalo: 3741 lidí

„I němí však mohou protestovat!“ vzkazují s tím, že vyjdou ven dnes v 18 hodin se zalepenými ústy a budou stát 15 minut mlčky bez hnutí. „V ruce budeme držet otázky, na které nám od Babiše chybí odpověď, a názory, které jsme mu nemohli sdělit. Vyjděte kdekoli – sami či ve skupině. Využijte šanci mluvit s premiérem v demisi beze slov!“ sdělují organizátoři. 

„V Praze se setkáme na Staroměstském náměstí a vytvoříme působivou scénu – po celém náměstí budou roztroušeni lidé s transparenty a zalepenou pusou. Budeme stát 15 minut bez hnutí a poté se vydáme průvodem před Úřad vlády. Tam si pak mlčky zaskandujeme! Otázky a názory v angličtině vítány. Fotografové a novináři taktéž. Pojďte si udělat legraci z neohroženého premiéra v demisi, který se bojí svých vlastních občanů!“ pokračují a vyzývají také občany mimo Prahu.

„Vyjděte kdekoli – před barák či na náměstí, sami či ve skupině – a připojte se aspoň na dálku. Nebo si zalepte pusu alespoň doma u počítače,“ uzavírají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…