Proti Zemanovi jde i Buzková. Bude volit knížete

15.01.2013 23:10

Server iDNES.cz informuje o tom, že bývalá místopředsedkyně ČSSD Petra Buzková podpoří v prezidentské volbě Karla Schwarzenberga. S Milošem Zemanem má dlouhodobě spory, navíc u prezidenta podle něj na pravici či levici nezáleží jelikož jde o nadstranický post.

Proti Zemanovi jde i Buzková. Bude volit knížete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Buzková, koláž

"Boj mezi Milošem Zemanem a Karlem Schwarzenbergem je prezentován jako boj mezi levicí a pravicí. To tak úplně neodpovídá úloze, kterou má prezident podle naší ústavy hrát," uvedla v prohlášení pro iDNES.cz Buzková.

Podle ní má být prezident spíše spravedlivým a neutrálním člověkem, který respektuje vůli voličů v parlamentní volbě. "Mým kandidátem Karel Schwarzenberg není z toho důvodu, že by byl sociální demokrat – tím ostatně není. Je to však bytostný demokrat, který boji za demokracii a lidská práva věnoval obrovské úsilí již v době, kdy mu to nemohlo přinést žádný prospěch," myslí si Buzková.

Jak sama píše, vybrat si mezi Schwarzenbergem a Zemanem je pro ni snadné. Už v době, kdy byla aktivní političkou ČSSD a Miloš Zeman stál v čele strany, jeho vedení kritizovala. V době opoziční smlouvy na protest odstoupila z postu místopředsedkyně strany. Na jaře 2000 vyplynulo na povrch, že Zemanův poradce připravoval v rámci tzv. kauzy Olovo plán na její veřejnou diskreditaci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…