Proti pochodu hrdosti protestovalo desítky lidí v čele skupiny D.O.S.T.

18.08.2012 13:03

Několik desítek lidí protestovalo na Václavském náměstí v Praze proti dnešnímu pochodu hrdosti homosexuálů Prague Pride. Organizátoři z ultrakonzervativní iniciativy D.O.S.T. shromáždění svolali na obranu hrdosti lidí, které označují za normální. Festival sexuálních menšin, který pochodem Prague Pride vrcholí, považují za obscénní, představuje prý "nevkusné vnucování ideologie homosexualismu". Informuje ČTK.

Proti pochodu hrdosti protestovalo desítky lidí v čele skupiny D.O.S.T.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představitelé Akce D.O.S.T. předali protestní nóty pražskému primátorovi za jeho veřejnou podporu festivalu sexuálních menšin Prague Pride

Na akci promluvil mimo jiné prezidentův vicekancléř Petr Hájek, který shromážděným tlumočil pozdrav Václava Klause. "Dovolte abych vás všechny pozdravil jménem pana prezidenta," řekl. Pochod Hájek označil odpudivou frašku a Prague Pride za náborovou akci homosexualismu. Kritizoval politiky, kteří festival podpořili, i média za způsob informování o něm.

Na protestní akci sbírali prezidentští kandidáti Jakl a Karas podpisy

Protestující byli vyzbrojeni transparenty s nápisy: 'Dost bylo homosexualismu - Důvěra, Objektivita, Svoboda, Tradice', 'Ježíš tě osvobodí' a 'Zvrácený stát podporuje zvrácené jednání'. K podpisu byly připraveny petiční archy dvou prezidentských kandidátů - známého odpůrce potratů a velvyslance v Bělorusku Jiřího Karase a prezidentova tajemníka Ladislava Jakla.

První účastníci duhového průvodu se začali na Václavském náměstí shromažďovat před polednem, policie je od konzervativců, kteří měli místo pod sochou svatého Václava zabrané do 12:00, oddělila. Směrem ke Střeleckému ostrovu by měl pochod hrdosti vyrazit v 13:00, očekává se několik tisíc lidí. Podle předsedy D.O.S.T. Michala Semína ale "prezentace sexuálního života" nepatří do ulic. Klaus, v němž má iniciativa zastánce, před pár dny ČTK řekl, že vítá, že jsou nahlas slyšet i odpůrci Prague Pride. Svůj "jasně negativní názor" na přehlídku hrdosti sexuálních menšin vyjádřil už loni.

Pochod proti festivalu sexuálních menšin odmítli i mladí křesťanští demokraté v čele s Dukou

Pochod mladých křesťanských demokratů, kteří festival sexuálních menšin také odmítají, zase podpořil arcibiskup Dominik Duka. Začal ve 12:00 na rohu ulic Washingtonova a Politických vězňů a vede přes Ovocný a Uhelný trh až ke kostelu sv. Jiljí, kde bude zakončen bohoslužbou. Konzervativci se k němu připojili.

Naopak podpory se festival dočkal od velvyslanců 11 států, a to třeba skandinávských zemí, Británie, USA, Irska či Kanady, zaštítil ho i pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Prague Pride má letos posílit respekt  k jinakosti

Zatímco loňský první ročník měl ukázat, že komunita gayů, leseb, bisexuálů a transsexuálů v Česku žije a je součástí společnosti, cílem letošní přehlídky je posílit respekt k jinakosti. Pořadatelé se rozhodli představit hlavně skupiny, o nichž se mnoho neví, třeba život homosexuálních Romů, transsexuálů či postižených gayů a leseb. Jedním z hlavních témat je i rodičovství.

Občanská iniciativa D.O.S.T. (Důvěra, Objektivita, Svoboda, Tradice) vznikla v roce 2007. Tehdy byl zveřejněn manifest na obranu tradičních mravních a křesťanských hodnot. Za pět let se pod ním objevila necelá tisícovka podpisů. Představitelé iniciativy vystupují proti interrupcím, státem uznávaným homosexuálním svazků, feminismu, přistěhovalectví či multikulturalismu. Z jejich řad zaznívá často také kritika Evropské unie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…