Protiislámský docent Konvička přinesl do sněmovny zákon: Každou církev prověří BIS!

13.01.2015 16:17

Návrh novely zákona, která by zpřísnila pravidla pro registrace církví, představil v Poslanecké sněmovně společně se zákonodárci z hnutí Úsvit docent Martin Konvička z iniciativy "Islám v ČR nechceme".

Protiislámský docent Konvička přinesl do sněmovny zákon: Každou církev prověří BIS!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letnou za ministerstvo vnitra svolali muslimové modlitbu (arabsky salát). Protestovali tak proti zásahu policie minulý pátek

Docent Martin Konvička vystoupil s poslanci hnutí Úsvit jménem iniciativy "Islám v ČR nechceme“. "Naším cílem je zatlačit militantní islám, který je podle nás nebezpečím pro demokracii,“ myslí si Konvička.

Pak představil návrh, který jeho organizace sepsala a nyní jej nabízí poslancům. Principiálně se jedná o drobnou novelu zákona o církvích. Mění úpravu pravidel pro registraci druhého stupně, která zakládá právo zřizovat školy, vyučovat na veřejných školách, nebo například praktikovat v armádě.

Do podmínek, které musí žádající církev o tento stupeň registrace splňovat, by se nově měl zařadit bod: "Nevzbuzuje důvodnou obavu z ohrožení zahraničních zájmů země, neohrožuje veřejnou bezpečnost a pořádek." Toho má být dosaženo tím, že by se k udělení registrace druhého stupně obligatorně vyjadřoval Úřad pro zahraniční styky a informace, Bezpečnostní a informační služba a Vojenské zpravodajství.

Poslanec hnutí Úsvit Karel Fiedler pak jako zástupce hnutí v petičním výboru informoval, že na základě petice veřejnosti výbor požádal Ministerstvo kultury o vyjádření, zda Ústředí muslimských obcí jako vrcholný představitel vyznavačů islámu v Česku nevykonává svou náboženskou činnost v rozporu s Listinou základních práv a svobod. Ministerstvo kultury ani po čtvrt roce neposkytlo stanovisko a poslanec jej vyzval, aby tak urychleně učinilo, protože veřejnost zejména v posledních dnech neobyčejně zajímá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…