Protikorupční Randák: Sledují mě. Můžou si políbit

10.02.2012 19:15

Bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák nyní pracuje pro Nadační fond proti korupci a chystá nová odhalení. Přiznává však, že ho někdo sleduje – a je mu to jedno. Uvedl to v rozhovoru pro server Týden.cz.

Protikorupční Randák: Sledují mě. Můžou si políbit
Foto: Archiv
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

Randák rozhodně popírá, že by jakkoli porušil mlčenlivost vázanou k bývalé funkci. A také to, že by dostával peníze od podnikatele Andreje Babiše. „Ne, od Babiše nemám ani korunu. Peníze ale nedostávám ani z protikorupčního fondu. Ani nemůžu, vždyť sedím ve správní radě fondu. To není placená funkce,“ tvrdí.

Šachta & Partners? Prasata

A jak si tedy vydělává? „Mám rentu. Není to taková sláva jako policejní výsluhy za dob ministrování Ivana Langera, ale pořád jde o slušné peníze. To je také důvod, proč mi můžou všichni políbit...“ odpovídá Randák.

Advokáti ze společnost Šachta & Partners se brání proti tomu, že NFPK zveřejnil interní dokumenty firmy. „Kdyby se nechovali jako prasata ke svým blízkým spolupracovníkům, nikdy by se jim něco podobného nestalo. Pak by nás nemuseli podezírat z toho, že něco krademe. Počínaje příští tiskovou konferencí budeme k veškerým našim materiálům přikládat prohlášení, v němž stojí, že všechny informace, které zveřejňujeme, jsou získané zákonnou cestou,“ vysvětlil Randák.

Právě tato společnost se snaží Randáka zdiskreditovat – zveřejnili například jeho fotografie , na nichž byl s redaktorkou deníku Blesk. Randák má ale jasno, kdo kampaň platí. „Řekl bych, že je to za peníze podnikatele Iva Rittiga. A když máte peníze, není problém si najmout kohokoli,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…