Protiruské sankce? Medveděv vypustil hrozbu proti Západu. Velmi konkrétní

13.05.2022 15:55 | Ze sítí

Bývalý ruský prezident a premiér Dmitrij Medveděv se na sociální síti Telegram zamyslel, co se stane se světem dál. Se světem, který ovlivní protiruské sankce.

Protiruské sankce? Medveděv vypustil hrozbu proti Západu. Velmi konkrétní
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Dmitrij Medveděv

Ruský expremiér Dmitrij Medveděv se pokusil odhadnout, co se stane ve světě, ve kterém budou dál fungovat protiruské sankce. Zdůraznil však, že nejde o prognózu.

Podle Medveděva je možné, že zkolabuje řada dodavatelských řetězců. Bývalý ruský prezident má za to, že by mohlo dojít dokonce k velké logistické krizi, která se údajně může dotknout i leteckých společností, které dnes mají zakázáno létat nad Ruskem.

Krize prý dolehne především na ty země, které se snaží zbavit své energetické závislosti na Rusku, Medveděv je přesvědčen, že se tím tyto země střílí do vlastní nohy a jednoznačně si uškodí. Podle něho tím oslabí vlastní měny a podkopou stabilitu vlastního finančního systému a budou čelit „destrukci právního systému na ochranu soukromého vlastnictví“. Tak to vidí Dmitrij Medveděv.

Vypukne „plnohodnotná mezinárodní potravinová krize, která přinese vyhlídku na hladomor v jednotlivých státech,“ prohlásil Medveděv.

Varoval také, že po světě vypuknou další válečné konflikty. Prý všude, kde doutnají nevyřešené problémy, nebo jsou zde ignorovány zájmy mocností.

Medveděv je navíc přesvědčen, že toho, že se pozornost světa upíná na Rusko, využijí teroristé. „Teroristé jsou stále aktivnější a věří, že pozornost západních úřadů je dnes odkloněna na zúčtování s Ruskem,“ napsal Medveděv.

Ruský exprezident se ale obává i dalších dopadů ruské války na Ukrajině a západních reakcí na ni.

„Začnou nové epidemie způsobené odmítnutím poctivé mezinárodní spolupráce v sanitární a epidemiologické sféře nebo v přímém důsledku použití biologických zbraní,“ pokračoval ve vyložení svého pohledu na svět Medveděv.

Upozornil, že se ve světě vytvoří nové pragmatické aliance. „Budou vytvořeny nové mezinárodní aliance zemí založené spíše na pragmatických než ideologických anglosaských kritériích,“ prohlásil ruský expremiér.

A nakonec konstatoval, že se v tomto novém světě projeví slabost Západu. Konkrétně se rozepsal o údajné „slabosti westernizovaných koncepcí mezinárodních vztahů jako ‚Řádu založeném na pravidlech‘ a další nesmyslný západní odpad“. Medveděv má za to, že dnešní svět je americko-centristický, ale tento model se zhroutí. Pak budou více respektovány jiné směry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…