Prudká bouře v Praze lámala stromy a zaplavila sklepy a garáže

09.06.2013 20:14

Pražští hasiči kvůli prudké bouři, která se v podvečer prohnala nad metropolí, zasahují u zhruba třicítky případů. Jde o popadané stromy a větve a zatopené sklepy a garáže. Na jednom místě natekla voda do školy, řekla na mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Na několika silnicích kanalizace přestala pobírat návaly vody. Voda se tak rozlila po silnicích.

Prudká bouře v Praze lámala stromy a zaplavila sklepy a garáže
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

Kde konkrétně hasiči zasahují, nebyla mluvčí zatím schopna říct. "Zásahů je tolik, že dispečeři nestíhají," uvedla. Bouřka sice trvala jen zhruba hodinu, ale byla velmi silná.

Krátká povodeň v Karlíně

V Karlíně voda z kanalizace krátce zaplavila Sokolovskou ulici v oblasti Neglelliho viaduktu, hlásí editor týdeníku Ekonom Karel Janků.

"Voda vytékala ze země asi 15 minut a vystoupala v nejhlubším bodě až do výšky zhruba 40 centimetrů. Některé obchody zaplaveny, tramvajový provoz byl dočasně přerušen, už je ale obnoven... Na místě jsou hasiči a členové povodňového štábu P8 a zjišťují příčiny. Voda během 20 minut opadla, není ale jasné odkud se vzala a zda se to může opakovat," informuje Janků.

Hasiči mají kvůli bouřím a bleskovým záplavám plné ruce práce i v dalších krajích. Meteorologové prudké bouřky a přívalové deště předpovídali.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…