Průšvih: Arab se rozpovídal o Faltýnkovi. Ten vzkázal, že zvrací

24.02.2020 11:01

Policie se už dva roky věnuje rozplétání korupční kauzy na radnici městské části Brno-střed. Vedle lokálních politiků a podnikatelů narazili vyšetřovatelé i na jméno, které odkazuje k nejvyšším patrům politiky. Kontroverzní podnikatel iráckého původu Mohamed Basman Ali Hama Jaza se před strážci zákona rozhovořil o synovi Jaroslava Faltýnka, šéfa poslaneckého klubu hnutí ANO, Jiřím Faltýnkovi.

Průšvih: Arab se rozpovídal o Faltýnkovi. Ten vzkázal, že zvrací
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Z titulu své pozice u Tepláren Brno (Jiří Faltýnek) přímo ovlivňuje veřejné zakázky zadávané tímto subjektem spřízněným firmám,“ citoval server Aktuálně.cz z policejních záznamů, které má k dispozici. Faltýnek mladší je proto už také v hledáčku policie.

Podle serveru Seznam Zprávy na Jiřího Faltýnka ukazují i odposlechy, které policie získala v souvislosti se sledováním jiných osob. Světlo do korupční chobotnice vnesl možná podnikatel Mohamed Basman Ali Hama Jaza

Slyšel jsem, že nový systém vymyslel mladý Faltýnek. Tento systém spočíval ve vypisování zakázek do 2,5 milionu korun, kde je výběr pouze ze tří uchazečů. U těchto zakázek se následně navýšily vícenáklady, které pak stačí posvětit na radnici. Nikdo další to neřeší,“ řekl v červnu 2018 Jaza vyšetřovatelům.

Faltýnek mladší jeho tvrzení odmítl. Příslušnou SMS prý dokonce doprovodil i zvracejícím smajlíkem. Serveru Seznam Zprávy sdělil, že podnikatele Jazu prý nikdy neviděl.

Podnikatel iráckého původu policistům také sdělil, že když se v roce 2014 moci chopilo v Brně-střed hnutí ANO, jen naskočilo do zakázkového vlaku, ve kterém původně figurovaly osoby napojené na ODS a ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…