Průvan v Bakalových novinách. O práci přijde 100 lidí

25.09.2013 18:04

Šéfredaktor Hospodářských novin Petr Šabata odchází ze své funkce. Prozatím ho zastoupí Vladimír Piskáček, který je ve vydavatelství Economia teprve chvíli, už má ale funkci ředitele veškerého obsahu a je faktickým nadřízeným Šabaty. Informuje o tom server Mediář.cz.

Průvan v Bakalových novinách. O práci přijde 100 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Šabata stál v čele Hospodářských novin od února 2011. O jeho konci se spekulovalo už delší dobu. Nakonec se informace zveřejnila po jednání představenstva vydavatelství Economia ve středu odpoledne.

Economia vytvoří spolu s Centrum Holdings moderní mediální dům

Economia vlastněná miliardářem Zdeňkem Bakalou se má v následujících měsících spojit s Centrum Holdings a vytvořit „jeden moderně organizovaný mediální dům“. Změny se prý dotkly i dalších manažerů, protože se změní organizační struktura vydavatelství Economia a Centrum Holdings.

Do konce roku pak obě firmy opustí celkem 100 lidí, prohlásil mluvčí Economie Luděk Březina. Má se jednat o administrativní pracovníky i redaktory.

Další etapa existence musí mít nové vedení

"Dohodl jsem se s Petrem Šabatou na tom, že opustí funkci šéfredaktora Hospodářských novin. Vážíme si poctivé práce, kterou pro Hospodářky během svého několikaletého působení v jejich čele vykonal. Shodli jsme se ale, že do další etapy své existence by měly noviny vstoupit s obměněným vedením," prohlásil místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Karel Čermák pro server iHNed.cz.

Představenstvo Economie odvolalo také obchodního ředitele Tomáše Holana a ředitele pro byznys segment Petra Lövenhöfera.

Economia převzala společnost Centrum Holdings, která provozuje web Centrum.cz, v červenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…