Průzkum: Arenbergere, vypadni. Adam Vojtěch byl nejlepší

19.05.2021 11:12

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Petr Arenberger se ocitl až po krk v bahně problémů, které si vyrobil sám, když ve svém majetkovém přiznání neuvedl, že vlastní desítky nemovitostí a že má příjmy z lékařských studií, které provádí na své soukromé klinice. Šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš má sice za to, že není důvod Arenbergera pro tato pochybení z vlády vyhazovat, ale většina lidí si myslí něco jiného.

Průzkum: Arenbergere, vypadni. Adam Vojtěch byl nejlepší
Foto: Screen ČT24
Popisek: Premiér Babiš a ministr Arenberger v novém očkovacím centru

Podle průzkumu veřejného mínění z dílny agentury Sanepo si většina lidí myslí, že by Petr Arenberger měl dostat padáka a zmizet z vlády. To, že nepřiznal, že vlastní desítky nemovitostí a nepřiznal ani další příjmy, je podle většiny občanů chyba.

Téměř 71 procent dotázaných se domnívá, že by Petr Arenberger měl na postu ministra zdravotnictví skončit. Necelých 22 procent nevidí k jeho odchodu důvod a ostatní se k otázce nevyjádřili ani tak, ani tak.

Premiér Babiš se však Arenbergera vyhazovat nechystá.

„Zdravotnictví pod Arenbergerem posílilo. Náhradu hledat netřeba,“ prohlásil šéf hnutí ANO ve vyjádření pro Rádio Impuls.

Arenberger nevyšel nijak slavně ani z porovnání čtyř ministrů zdravotnictví, kteří se za posledních 12 měsíců vystřídali v úřadě.

Vůbec nejlépe dopadl poslanec Adam Vojtěch, který vedl resort 3 roky a politicky mu zlomila vaz až pandemie koronaviru. Za nejlepšího ministra zdravotnictví v Babišově vládě ho označilo téměř 43 procent dotázaných.

Druhý skončil brněnský lékař Jan Blatný, kterého prezident Miloš Zeman kritizoval za to, že nechce do Česka dovézt ruskou vakcínu proti covidu Sputnik před tím, než projde stejným schvalovacím procesem jako jakákoliv jiná vakcína. Za nejlepšího ministra zdravotnictví v Babišově vládě Blatného označilo 34 procent dotázaných.

Třetí příčka připadla epidemiologovi Romanu Prymulovi, jenž je dnes poradcem prezidenta Zemana a který musel skončit poté, co si zašel do restaurace na Vyšehradě, ačkoli předtím sám jako ministr nařídil všechny restaurace zavřít a lidem nařizoval chodit jen do práce, na nezbytný nákup a pak honem domů. Za nejlepšího ministra zdravotnictví v Babišově vládě ho označilo necelých 15 procent dotázaných.

Nejhorší hodnocení připadlo Petru Arenbergerovi, který do úřadu nastoupil na počátku dubna. Za nejlepšího ministra zdravotnictví v Babišově kabinetu ho považuje 8 procent lidí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…