Průzkum: Fischere, dohání tě Miloš Zeman. Knížecí propadák pokračuje

27.08.2012 10:46

Prezidentský kandidát Miloš Zeman se podle průzkumu agentury PPM Factum Research výrazně dotáhl na vedoucího expremiéra Jana Fischera. Ztrácí už jen 1,4 procenta. Ekonom Jan Švejnar se v průzkumech naopak výrazně propadá. Také předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se z průzkumu jistě neraduje - jeho podpora je i nadále velmi slabá.

Průzkum: Fischere, dohání tě Miloš Zeman. Knížecí propadák pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Fischer má podle posledního průzkumu podporu 22 procent voličů, kteří jsou podle agentury představitelé převážně levicového smýšlení. Zeman ovšem závratně stoupá, v minulém průzkumu společnost PPM Factum research, jak zní nový název někdejší agentury Factum Invenio, získal 18,2 procenta hlasů, nyní má již 20,6 procenta.

Celý průzkum ZDE

Naopak stagnuje nepříliš výrazný Švejnar, který zatím ani nepotvrdil svou kandidaturu. Momentálně by ho volilo 12,2 procenta občanů, což je stejně jako minulý měsíc - od druhého kola už je to ale daleko. Kandidáta ČSSD Jiřího Dienstbiera přeskočil podnikatel Tomio Okamura, který má podporu 7,3 procenta, sociální demokrat pouze 6,5 procenta.

Další uchazeči o Hrad už mají procenta poměrně zanedbatelná. Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková (5,3 %) a Karel Schwarzenberg (5,2 %), kterému procenta v průzkumech mnoho šancí nedávají dlouhodobě, jsou na tom podobně. Nad tříprocentní hranici by se ještě dostali kandidát ODS Přemysl Sobotka (4,8 %), Zdeněk Tůma (4,2 %) a s rovnými třemi procenty hlasů kandidátka KDU-ČSL Zuzana Roithová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…