Průzkum: Voliči ČSSD chtějí Hamáčka, ne Petříčka

18.02.2021 12:14

Agentura SANEP věnovala pozornost situaci v ČSSD. Ukázalo se, že Tomáš Petříček s úmyslem kandidovat na předsedu strany narazil především u svých vlastních voličů. V čele strany by ho rádo vidělo jen asi 18 procent sympatizantů strany. A to není jediný Petříčkův problém.

Průzkum: Voliči ČSSD chtějí Hamáčka, ne Petříčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Anketa

Jste pro otevření obchodů?

66%
34%
hlasovalo: 8991 lidí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček oznámil, že hodlá kandidovat na předsedu ČSSD. Sociální demokracie je demokratickou stranou, která nestojí na jediném muži, takže Petříčkovi v ohlášené kandidatuře nic nebrání. Až na voliče. Ukazuje se totiž, že s Janem Hamáčkem je spokojena velká většina voličů a sympatizantů této strany. Zatímco Hamáčka v čele strany podpořilo přes 70 procenta respondentů, za Petříčka se postavilo jen 18 procent příznivců ČSSD. Nedůvěru Hamáčkovi vyjádřilo jen 22 procent respondentů.

Petříček patří k těm politikům ČSSD, kteří se staví kriticky k premiérovi Andreji Babišovi, ač sedí v jeho vládě. Jenže většina respondentů by neviděla ráda, kdyby sociální demokraté opustili Babišovu vládu.

„Pro setrvání ve vládní koalici se vyslovila necelá polovina (47,3%), proti  pak  38,6  procent.  Jasno  v této otázce nemá 14,1 procent voličů a sympatizantů této strany,“ uvedla agentura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…