Prvky, které vidíme v Putinově režimu. Čučkaři, likvidýrovat novináře, linulo se ze studia ČT před letenskou demonstrací

23.06.2019 16:58

Demonstrace Milionu chvilek z Letenské pláně dostala vlastní vysílací prostor ve veřejnoprávní ČT24. Zatímco na záběrech zněla plání úvodní píseň, moderátor Daniel Takáč měl ve studiu pozvaného politologa Michala Klímu a druhým hostem byla politoložka Vladimíra Dvořáková.

Prvky, které vidíme v Putinově režimu. Čučkaři, likvidýrovat novináře, linulo se ze studia ČT před letenskou demonstrací
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zakladatel Milionu chvilek pro demokracii Mikuláš Minář

Politolog Klíma začal slovy, že „jsou náznaky ohrožení demokracie“. Tyto náznaky spočívají v tom, že „Babišův přístup je oligarchický, snaha ovládnout stát“. A do toho „z Hradu jdou snahy podrývat demokratické uspořádání. Státní zastupitelství, tajné služby nebo média,“ vypočítával politolog. Podle něj jsou to „prvky, které vidíme v Putinově režimu“.

„Ty síly se sjednocují. A do budoucna je to nebezpečné,“ varoval, zatímco kamera ukazovala z Letné záběry, na kterých byly vidět transparenty jako „Pod ptačím hnízdem bývá vždy nasráno“.

Nešetřil prezidenta Zemana: „O státních zástupcích říká, že jsou čučkaři, o novinářích říkal, že by se měli likvidýrovat, napojuje nás na Rusko.“ I když se jedná jen o prvky, tak podle Klímy tím „ten, kdo je napojen na ty oligarchické zájmy, tak dostává určitý doping“.

Politoložka Dvořáková se snažila upozorňovat, že Marie Benešová v minulosti bojovala proti řadě nepravostí včetně korupce.

Poté Klíma doporučoval, že „každý občan by se měl zajímat, jak provozovat demokracii“. Dnes prý občané „dostávají osvětu“, jak vnímat nezávislost justice a další demokratické výdobytky.

Neskutečně pak dokázal spojit téma s Václavem Klausem mladším, jehož nová „extrémně konzervativní“ strana prý může být zálohou pro příští volby, kdyby premiér Babiš byl už moc nepopulární.

Pak se i zvuk přesunul na Letenskou plánň, právě ve chvíli, kdy moderátor vyzýval, aby se demonstranti „posunuli co nejvíce dozadu“ a zabrali co největší prostor pláně. Následně byl bouřlivým „už jsme tady“ přivítán Mikuláš Minář. Ten začal děkovat, že se účastníci „přišli postavit za demokracii“, a demonstrace se rozjela. 

Pak tvrdil, že „podle výškových fotografií je nás tu nějakých dvě stě padesát tisíc“. O Marii Benešové řekl, že „naše obavy se potvrdily“, a tvrdil, že prohlásila, že Andreji Babišovi „prostě věří“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…