První pokuta v Dánsku za zahalování obličeje

04.08.2018 10:45

Osmadvacetiletá žena byla v pátek pokutována v Dánsku za to, že porušila zákon ohledně zahalování obličeje na veřejnosti. Na základě zprávy agentury AFP o tom píše server Echo24.cz.

První pokuta v Dánsku za zahalování obličeje
Foto: archiv
Popisek: Dánsko, ilustrační foto

Pokutě předcházela potyčka. Osmadvacetiletá žena v nikábu se do ní dostala v obchodním centru ve městě Hörsholm. Druhá žena se jí závoj snažila z obličeje strhnout, na místo se pak dostavila policie. Jak uvedl policista David Borchersen, během střetu ženě nikáb spadl, ve chvíli, kdy však byli policisté na místě, jej již měla zpátky nasazen.

Původní text ZDE.

Žena následně dostala pokutu ve výši 1000 korun, zároveň byla vyzvána, aby si závoj sundala. V případě, že tak neučiní, měla opustit veřejný prostor. Žena si vybrala právě tuto možnost.

Zákaz nošení oblečení zahalujícího obličej na veřejnosti platí v Dánsku od 1. srpna. Země přitom zdůrazňuje, že opatření není namířené proti žádnému náboženství. Pokuta za porušení může činit až 1000 dánských korun, při opakovaném prohřešku dokonce až desetinásobně více. Na řadu může přijít i trest vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…