První slova zvoleného předsedy Trikolóry Václava Klause ml.: Je to začátek. A teď...

28.09.2019 20:45

ROZHOVOR Na brněnském ustavujícím volebním sněmu byl dnes předsedou politického hnutí Trikolóra zvolen jeho zakladatel Václav Klaus mladší. Po svém zvolení poskytl ParlamentnímListům.cz rozhovor, v němž popisuje své poznatky z dnešního sněmu. Klaus se vyjádřil i k programovým pilířům svého uskupení či k nově zvolené první místopředsedkyni hnutí Zuzaně Majerové Zahradníkové.

První slova zvoleného předsedy Trikolóry Václava Klause ml.: Je to začátek. A teď...
Foto: Jakub Vosáhlo
Popisek: Václav Klaus a Zuzana Majerová Zahradníková pod vlajkami Trikolóry

Měl jste dnes náročný den na sněmu, od ranního průvodu přes konferenci. Jakým dojmem to na vás působilo? Jakou cítíte atmosféru?

Zaprvé cítím nadšení lidí, stovky lidí šly ráno na vycházku. Za druhé jsem cítil i profesionalitu, protože ten sněm jsme dělali v pěti lidech a po práci v jiných profesích. Myslím, že vše běželo velice hladce a úspěšně. Takže hlavní dojem je nadšení a jistá spokojenost s tímto krokem.

Anketa

Pokud byste mohli zaslat televizní koncesionářský poplatek dle svého uvážení, kdo by ho dostal?

1%
14%
67%
hlasovalo: 25579 lidí
Na druhou stranu to je naprostý začátek a je potřeba přetavit to do politické činnosti.

Vaše nově zvolená první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková měla velký úspěch s projevem. Cítíte, že se stává velmi výraznou osobností?

Vždy rozhodují výsledky. Měla 169 hlasů ze 179. Také je to poslankyně, která uspěla ve volbách, objela Olomoucko a lidé jí dali hlasy, tak to je její politický výsledek. Samozřejmě to je výrazná postava našeho hnutí a já jsem to již v projevu zmiňoval.

„Braňme normální svět“ a „bohatství vzniká z práce“, toto téma bylo velmi rozvedeno v právnickém programu panem doktorem Koudelkou a i v té zahraniční otázce. Myslíte si, že to má Trikolóra s těmito základními, fundamentálními dvěma programovými tezemi srozumitelné a čitelné pro voliče?

Máme tři základní programové pilíře – „žijeme v České republice“, „bohatství vzniká z práce“ a „braňme normální svět“. Tohle jsou věci, které jsou rozpracované v našem programu po jednotlivých resortech. Tohle jsou věci, kterým věříme a které budeme hájit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…