První úder Kalouskovi s Kuberou za ošklivá slova o sobotní demonstraci

19.11.2012 7:12

Nejsou to demonstranti z Václavského náměstí, kdo posiluje vliv radikálů. Jsou to lidé jako Miroslav Kalousek či Jaroslav Kubera, kteří odmítají dialog s protivládními iniciativami. O tom je přesvědčen Václav Krása, který poznamenává, že demonstranti tuto sobotu usilovali především o opětovné posílení demokracie. Pokud někdo mluví o zneužití 17. listopadu, tak prý hlásá nesmysly.

První úder Kalouskovi s Kuberou za ošklivá slova o sobotní demonstraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása

Anketa

Znepokojila vás sobotní protivládní demonstrace ?

hlasovalo: 4345 lidí

Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz pozastavuje nad výroky ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) a senátora Jaroslava Kubery, podle nichž platforma „Stop vládě" zneužila výročí 17. listopadu při své protivládní demonstraci. Krása podobná tvrzení jednoznačně odmítá. Odbory spolu s některými nezávislými iniciativami chtějí demokracii posílit.

Nechceme změnu demokratického systému

„Protože jsem byl u příprav všech demonstrací, které se uskutečnily v rámci spojenectví „Stop vládě“, mohu věrohodně prohlásit, že nikdo si nepřeje změnu demokratického systému, ani „návrat ke komunistickému centralismu“, jak to nazval ministr Kalousek. Je to cílená manipulace, která má občany znejistět a snažit se je přesvědčit, že všechny ty iniciativy touží po zvratu současného systému. To je samozřejmě nesmysl," ohrazuje se Krása.

Krása prohlašuje, že stát fakticky přestává fungovat, na což upozorňují nejen protivládní iniciativy, ale už i soudy. V této souvislosti poukazuje např. na sociální karty, které části populace fakticky kradou část svobody.

„Nedávno prohlásil předseda nejvyššího správního soudu, že stát není schopen dodržovat vlastní zákony. To svědčí o postupném rozpadu struktur. Vymahatelnost práva ohrožuje nejen jednotlivce, ale i podnikatelské subjekty. Jestliže se občan nedomůže svého práva, tak ztrácí část svojí svobody! Jsou vymýšleny nesmyslné elektronické evidence o občanech, které opět zmenšují svobodu jednotlivce," tvrdí první muž NRZP.

Kalousek a Kubera posilují radikály

Na úplný závěr Krása poznamenává, že to nejsou protivládní organizace, které posilují preference komunistů. Předseda NRZP naopak zdůrazňuje, že během demonstrace dali její pořadatelé jasně najevo, že nemají nic společného s těmi, kteří nesou transparenty se srpy a kladivy. Protivládní iniciativy se od komunistických radikálů liší tím, že jsou s vládou stále ochotny jednat. Vláda ale podle Krásy tento dialog odmítá a tím posiluje právě radikály.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…