Prvním krokem musí být odstranění většiny současných politiků, píše Jaroslav Bašta

31.07.2016 6:48

Ačkoli nás západní elity neustále přesvědčují, že většina útoků z poslední doby nemá nic společného s islámem, sami útočníci se nám snaží ukázat něco jiného. Vrazi stařičkého katolického kněze, islámští fanatici, chtěli Evropě říci, že s ní, s námi a s naší kulturou opravdu vedou válku. Jestliže to odmítají naši politici vidět, je na čase je odstranit.

Prvním krokem musí být odstranění většiny současných politiků, píše Jaroslav Bašta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Dnešním dnem nám končí měsíc, jejž lze z hlediska EU bez nadsázky označit za krvavý. Došlo během něj k útoku v Mnichově, v Ansbachu, ale i v Nice. Naše elity se nás sice snaží přesvědčit, že za řadou útoků z dnešní doby nestojí islámský fanatismus, byť útočníci pocházeli z muslimských rodin. A naši politici selhávají ve snaze zajistit bezpečnost občanů. Selhávají tedy v základní snaze, která má být vlastní každému politikovi. Co s tím?

„Prvním krokem musí být odstranění většiny současných politiků na národní a unijní úrovni, protože fatálně selhali ve svém základním úkolu, tedy zabezpečení míru a bezpečnosti občanů. Tváří v tvář nejhorší evropské krizi za posledních sedmdesát let pro nás mají jedinou odpověď – musíte si na to zvyknout. Máme si zvyknout na strach, občasné atentáty, na nově příchozí, kteří mohou využívat dobrodiní našeho sociálního státu a nečekat od nich vděčnost, nýbrž pohrdání námi, naším způsobem života, naší kulturou,“ píše Bašta v komentáři pro PrvníZprávy.cz.

Celý komentář najdete zde

Měli bychom si prý přiznat, že jsme s muslimskými duchovními prohráli souboj o duše muslimských věřících v Evropě. Ideály jejich víry jsou pro řadu z nich přednější než ideály západní společnosti. Elity sice nadále stále tvrdí, že islám je náboženstvím míru a ten, kdo by s tímto náhledem snad nesouhlasil bude označen za  islamofoba, ale my bychom si měli připustit, že jsme prohráli boj o srdce muslimských věřících a zařídit se podle toho. Prohra v tomto zápase se podle Bašty projevuje i v tom, že se evropští muslimové nebojí ani tak policie nebo tajných služeb, ale svých radikálů. Někteří evropští muslimové dokonce schvalují teroristické činy radikálů.

„20–40 % z nich schvaluje alespoň částečně islamistický teror (což jen ve Francii představuje jeden a půl milionu lidí). Proto trvalo dlouhé měsíce, než byl dopaden strůjce listopadových pařížských atentátů, ač o něm věděla celá jeho rodná čtvrť v Bruselu,“ připomíná Bašta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…