Pryč s vládou. Zemanovci by uvítali nové volby

01.02.2013 6:59

Vratislav Mynář, předseda SPOZ, prohlásil, že předčasné volby by byly dobrou zprávou pro celou zemi. Zároveň připouští, že by mohly pomoct i jeho straně. "Nezakrývám, že bychom s předčasnými volbami neměli problém. Znovu ale musím říci, že my na to nemáme žádný vliv," řekl.

Pryč s vládou. Zemanovci by uvítali nové volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

"To, co předvádí současná vláda, je do nebe volající. A když mančaft prohrává, měl by odvolat trenéra a celé mužstvo by se mělo postavit znovu," řekl Lidovým novinám první místopředseda zemanovců Zdeněk Štengl, který ale připustil, že strana je po prezidentské volbě vyčerpaná a musí rozhodnout o nové strategii a vedení.

Předčasné volby by nevadily ani regionům. "Kdyby existovala možnost, aby Miloš Zeman mohl vládu odvolat, troufám si říct, že by s tím celá jihočeská organizace souhlasila. Museli bychom to ale konzultovat, zatím mluvím sám za sebe," řekl LN jihočeský předseda Zdeněk Robenhaupt.

Nečas: Byl by to puč

Předsednictvo SPOZ se sešlo ve čtvrtek vpodvečer, z Vysočiny na něj přijel i nově zvolený prezident a čestný předseda strany Miloš Zeman. Ten se hned po svém zvolení vyjádřil ve smyslu, že současná vláda řídí zemi s minimální podporou občanů a předčasné volby by byly požehnáním.

Premiér Petr Nečas se ale nechal slyšet, že kdyby ho nová hlava státu odvolala z funkce bez vyjádření nedůvěry ve sněmovně, šlo by o nelegitimní ústavní puč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…