Psům psí smrt? ČT se prý při prvním výročí pekla v Oděse opět vyznamenala

03.05.2015 10:01

Analytik Tomáš Haas se ještě jednou vrací k útoku v Oděse. Na sociální síti Facebook se podivuje především nad tím, s jakou „slepotou“ přistupuje k útoku na hořící Dům odborů Česká televize, pro niž je původ požáru neznámý a každý, kdo je proti Majdanu, dostane nálepku Putinova přívržence. Chybí prý snad jen pověstné varování před agenty uvnitř zdravé společnosti.

Psům psí smrt? ČT se prý při prvním výročí pekla v Oděse opět vyznamenala
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

„Na YouTube jsou desítky záznamů z výroby Molotovových koktejlů a jejich přinášení a vrhání do oken budovy. Pro českou televizi je ale příčina požáru neznámá,“ poznamenává Tomáš Haas k loňskému útoku na Dům odborů v Oděse, kde uhořeli lidé a ti, kteří se pokoušeli utéct, byli masakrováni na ulici.

Z desítek běžně dostupných záběrů je prý patrné, jak si útočníci připravují Molotovovy koktejly a nosí je k budově. Pro ČT je ale „příčina požáru neznámá“. Zato Česká televize považovala za nutné v reportáži říci, že upálení lidé byli „Rusku nakloněni“. Haas se pozastavil nad tím, že tento argument zastávají lidé, kteří ve druhé větě říkají, že Majdan přinesl na Ukrajinu demokracii.

Za pozornost stojí i dotaz, zda skutečně šlo o spontánní střety civilistů. Pokud bychom na to přistoupili, pak u sebe někteří obyvatelé běžně nosí láhve s hořlavinami a jiné zbraně. A jestliže snad Česká televize tvrdí, že jsou zprávy o masakru v Oděse neprůkazné, měla by se podívat na výše zmíněná videa na internetu. Snad ani ČT nevěří, že ti lidé útok jen hrají.  

Nakonec Česká televize tvrdí, že teď už bude ve městě pořádek, na který dohlédne policie. „A pak česká televize s uspokojením konstatuje, že tentokrát bude v Oděse pořádek. Vždyť na každém metru, jak praví jeden policista v reportáži, bude jeden policajt stát. Aby byl pořádek,“ píše konsternovaně Haas.

Chybí už snad jen varování před cizími agenty, kteří by mohli rozpoutat další nepokoje. „Psům psí smrt, že vážená Česká televize!“ uzavírá Haas.

Z Facebooku Tomáše Haase:

A Oděsa ještě naposledy
Česká televize se opět vyznamenala.

Ti upálení byly "Rusku naklonění".

To, že by mohli být na Ukrajině lidé, kteří prostě, a pokud chceme alespoň předstírat, že Majdan byla „demokratická revoluce“, legitimně nesouhlasili s na Majdanu nastaveným kurzem, s politikou vzkříšení neonacismu česká televize nepřipustí.

Sto procent Ukrajinců podle televize musí bezvýhradně souhlasit, nebo jsou „nakloněni nepříteli“, velezrádci a agenti.

Skoro jako u nás.

Ale je to vážnější.

Na YouTube jsou desítky záznamů z výroby Molotovových koktejlů a jejich přinášení a vrhání do oken budovy.

Pro českou televizi je ale příčina požáru neznámá.

Dokonce i na tom videu, které doprovází vstup o Ukrajině, je vidět osoba přinášející nádobu s hořlavinou.


 A s tou hořlavinou je to vůbec zajímavé „ pokud šlo o nějaký spontánní střet demonstrantů (nebo fotbalových fanoušků), nosí si demonstranti běžně k jejich výstupům zásoby hořlavin (nemluvě o střelných zbraních?)

Jsou ty zprávy o vraždách neprůkazné? Záznamy lidí dobíjejících ty, kterým se podařilo uniknout z budovy, jsou podle české televize neprůkazné? Myslí si redaktoři České televize, že po tom, co záběr skončil, se ti lidé zvedli a odešli?

A pak Česká televize s uspokojením konstatuje, že tentokrát bude v Oděse pořádek. Vždyť na každém metru, jak praví jeden policista v reportáži, bude jeden policajt stát. Aby byl pořádek.

Jediné, co té zprávě scházelo, bylo odsouzení protestů a odsouzení imperialistů, kteří za tím vším stojí – a volání po potrestání viníků – nepřátelských agentů.

Psům psí smrt, že, vážená Česká televize!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…