Psychiatr a exministr David tepe pravdoláskaře a srovnává je s Jakešem

06.10.2014 20:20

Bývalý ministr zdravotnictví Ivan David (ČSSD) se zostra pustil do signatářů petice Jsme Česká republika, nechceme být „ani ryba, ani rak“, kteří vyčítají prezidentu Zemanovi pochybnosti ve věci přítomnosti ruských vojáků na Ukrajině. David k tomu poznamenává, že v ruskou přítomnost na Ukrajině věří především „pravdoláskaři“ a ti věří lecčemus, co přijde z USA. Věřili i lži o zbraních hromadného ničení ve skladech Saddáma Husajna.

Psychiatr a exministr David tepe pravdoláskaře a srovnává je s Jakešem
Foto: ivandavid.cz
Popisek: Bývalý ministr zdravotnictví Ivan David

David signatáře přirovnává k jednomu z posledních čelních představitelů KSČ Milouši Jakešovi, který stál se svými soudruhy sám jako kůl v plotě ve starém myšlenkovém schématu, zatímco většina společnosti už hleděla daleko za Jakešův obzor. Signatáři Jsme Česká republika, nechceme být „ani ryba, ani rak" jsou na tom prý podobně jako Jakeš.

Pravdoláskař jako kůl v plotě

„Připomínají totiž své ‚pravdoláskařství‘, které získalo své ironické označení právě pro metodu dvojích metrů a naprosté pokrytectví při hodnocení domácích poměrů i mezinárodní situace. Neměli by se pro moje srovnání s Miloušem Jakešem zlobit. On volal na záchranu svoji a svých soudruhů sovětskou armádu, oni volají americkou. Společné je jim i to, že nemohou mluvit za většinu. Měli by vědět, jak se ztrácí věrohodnost, a nemohou se zlobit, že lidé nevěří na ruskou armádu na Ukrajině těm, kteří ‚prokazovali‘ zbraně hromadného ničení v Iráku. Tehdy pochybnosti neměl ministr Cyril Svoboda, dnes je postrádá Lubomír Zaorálek,“ píše David.

David tvrdí, že „pravdoláskaři“ se v zásadě podřizují USA, zatímco zodpovědní politici v maximální možné míře prosazují české zájmy určitým „kličkováním“ mezi Východem a Západem. To se ukázalo již na protiruských sankcích, které prosazuje Západ. České firmy totiž poškozují. Lidé jsou si toho ale vědomi a podle Davida vidí dál než zmínění signatáři petice. Ti zůstávají ve společnosti osamoceni.

David to dokládá citacemi několika příspěvků občanů, kteří se k petici vyjadřovali na serverech ParlamentníListy.cz a iDnes.cz. Jde o příspěvky vůči petici kritické a podle Davida je taková většina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…