Psycholog, který názory na migraci děsí hlavní proud, dostal prý zaracha v televizi. Lidé nejsou hloupí, obrátí se to proti vám, varuje cenzory

04.06.2016 12:17

Psycholog Jiří Brančík pracuje jako primář psychologického oddělení vojenské nemocnice v Brně. V médiích v poslední době silně rezonovaly jeho kritické názory na imigrační krizi. V rozhovoru pro server Ostrava-online.cz přiznal, že se od důvěryhodného zdroje dozvěděl, že v jedné televizi má „zaracha“.

Psycholog, který názory na migraci děsí hlavní proud, dostal prý zaracha v televizi. Lidé nejsou hloupí, obrátí se to proti vám, varuje cenzory
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

„To, že se dozvím, že nějaká televize mne již nechce oslovovat, neberu jako osobní potíž, spíše jako příznak něčeho hodně nezdravého ve společnosti,“ přiznal. Na otázku, jak taková televizní stopka vypadá a kdo ji vydává, pak odpověděl: „Nepředstavujte si, že vám někdo slušně oznámí, že nestojí o vaše vyjádření – to by bylo dost fair a tak bych to vnímal. Fakt o tom, že mám v jedné TV ‚zaracha‘ jsem se dozvěděl ze zdroje, který považuji za důvěryhodný – avšak můžu v dnešní atmosféře jmenovat člověka, který mi tuto informaci poskytl? Vidíte, zapadá to do sebe – doba je prostě taková.“

Celý text je ZDE

Jsou to lidé snadno podléhající manipulaci

Přiznal, že zjistit, kdo skutečně stojí za takovou cenzurou, bude asi vždycky těžké. „Je jisté, že jsou to jednotlivci nebo skupiny, kterým stojí za to ovládat ostatní lidi, manipulovat s nimi, směřovat je ke svým cílům. Osobně si myslím, že většina takovýchto nositelů ‚pravdy‘ (sluníčka, neomarxisté) není vedena primárně zlými úmysly. Jednají často dle vlastního svatého přesvědčení, které i jim někdo podobný myšlenkově implantoval. Často to jsou lidé snadno podléhající manipulaci, bez větší schopnosti vidět svět realisticky. Abych však nebyl přehnaně naivní – je určitě velké množství těch, kteří za šíření té své pravdy pobírají dotace od státu či od států jiných, mají to jako své placené zaměstnání,“ myslí si.

Jakákoliv cenzura má efekt jen dočasný

Je přesvědčen o tom, že cenzura názorů ve veřejném prostoru nebude mít efekt, jaký cenzor zamýšlí. „Víme všichni, že jakákoliv cenzura má efekt jen dočasný, tím spíše v dnešní informačně bohaté době má taková cenzura efekt nulový. Ano, a právě naopak. Úsilí cenzorů se obrátí proti nim,“ uvedl.

S úsměvem sleduje pachtění se za odhalováním různých „informačních válek“. „Tito snaživci si neuvědomují klíčový fakt – dnešní populace lidí není vůbec hloupá, závislá na jakékoliv propagandě a díky možnosti získat objektivní informace jednoduše nepodlehne tzv. propagandě z té či oné strany. Lidé kolem nás nejsou stádo, kterému pastevec určí směr,“ domnívá se. Současný boj proti propagandě pak přirovnal k přípravě na válku, která již dávno skončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…