Ptali se lidí v USA, zda chtějí dodat zbraně Ukrajině. Takto to dopadlo

24.02.2015 9:42

Republikánský senátor John McCain a mnozí další američtí polici se v posledních týdnech zasazují o to, aby Spojené státy dodaly Ukrajině zbraně. Jak však ukazuje průzkum veřejného mínění realizovaný think tankem Pew Research Center, samotní Američané z takového nápadu až tolik nadšeni nejsou.

Ptali se lidí v USA, zda chtějí dodat zbraně Ukrajině. Takto to dopadlo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ostatně v metropoli Ukrajiny mají i modrooranžové tanky

Think tank Pew Researach Center oznámil, že dodání zbraní na Ukrajinu podle jím provedeného průzkumu odmítá 53 % Američanů. Podle amerického think tanku tak kleslo odmítavé stanovisko Američanů pro vyzbrojení ukrajinské armády v porovnání s loňským rokem o 9 %. Pozitivně se k této variantě nyní staví dle zjištění Pew Research Center 41 % oslovených Američanů, což je o 11 % více než v dubnu loňského roku, kdy nepokoje na Ukrajině přerostly v otevřenou válku. Výzkum proběhl v únoru a účastnilo se jej 1500 dospělých Američanů.

Téměř polovina respondentů by si rovněž přála, aby se američtí vojenští poradci podíleli na výcviku ukrajinských vojáků. Naopak proti takovému postupu se staví 46 % z nich. Z průzkumu rovněž vyplynulo, že 70 % Američanů má spíš negativní názor na ruského prezidenta Vladimira Putina. Čtyři z deseti oslovených potom tvrdí, že jejich názor na Putina je velmi nepříznivý. Sankce podporuje podle únorového průzkumu veřejného mínění každý šestý Američan. Naproti tomu 34 % obyvatel Spojených států je považuje za zbytečné.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…