Publicista natvrdo: Během roku převezme moc v Řecku armáda

07.07.2015 15:29

Česko-německý spisovatel a žurnalista Tomáš Krystlík se na ParlamentníchListech.cz vyjádřil k výsledkům referenda v Řecku. Podle něj projevili Řekové svou bezmeznou hloupost.

Publicista natvrdo: Během roku převezme moc v Řecku armáda
Foto: Youtube.com
Popisek: Česko-německý spisovatel a žurnalista Tomáš Krystlík, autor množství článků a esejí, zaměřených na otázky československých dějin, česko-německých vztahů a vysídlení německého obyvatelstva ze Sudet po druhé světové válce

Podle Krystlíka je výsledek referenda jasným maskováním skutečnosti, že Řekové si nehodlají utáhnout opasky. „Myslí si, že je Evropa bude podporovat v jejich rozhazovačném stylu do nekonečna,“ říká. Zároveň podotkl, že před referendem měly řecké banky v zásobě v hotovosti jen 90 eur na osobu. 

„Zajisté, že Řekové mohou platit eury i nadále, i když již nebudou v eurozóně, jenže odkud je vezmou? Kdo jim fyzicky dodá bankovky a mince v situaci, kdy jsou jejiich zásoby v Řecku zcela mizivé, a není naděje, že by někdo převáděl eura ze zahraničí do Řecka v dostatečné míře,“ ptá se Krystlík. A vzápětí dodává, že se zdá pravděpodobné, že EU a nakonec i celý svět budou Řecko zásobovat nezbytnými prostředky jako zemi postižené živelnou katastrofou.
 
Celý text ZDE.
 
„Když Řekům nikdo neposkytne in natura hotovost, budou si muset zavést vlastní měnu,“ konstatuje. "Když jejich nová měna ztratí, řekněme 30 % své hodnoty vůči euru, zvýší se o tolik částka, kterou Řecko hradí úroky půjčky, a sníží o stejnou hodnotu míra umořování dluhu. Ale někde si předem nechají natisknout bankovky a vyrazit mince. To bude chvíli trvat. Co budou dělat mezitím bez peněz?“ ptá se.
 
A závěrem odvážně konstatuje: „Odhaduji, že moc v Řecku během přibližně roku převezme armáda.“
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…