Půjčíme si 8 miliard od Rozvojové banky Rady Evropy. Schválila to vláda

08.06.2020 21:47

Vláda Andreje Babiše (ANO) v pondělí schválila, že Česko bude moci přijmout od Rozvojové banky Rady Evropy půjčku až do výše zhruba 8 miliard korun (300 milionů eur). Zároveň kabinet rozhodl i o uvolnění jedné miliardy korun z rozpočtové rezervy na boj se suchem, informují Novinky.

Půjčíme si 8 miliard od Rozvojové banky Rady Evropy. Schválila to vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová

Podle ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) bude stát tyto peníze čerpat pouze v případě, že to bude pro Českou republiku výhodnější než například vydání státního dluhopisu.

Půjčka by měla pokrýt většinu výdajů na zdravotnické vybavení pro lékařský personál, laboratoře, testovací centra a další pracovníky v první linii boje s koronavirem a na zabezpečení souvisejících nákladů na transport a distribuci.

Vládou byl schválen rovněž návrh ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD), kterým žádal o uvolnění jedné miliardy korun na snížení negativních dopadů klimatických změn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…