Putin: Turci, chtěli jste lízat Američany...

17.12.2015 12:50

Ruský prezident Vladimir Putin dnes vyčetl tureckému vedení nejen listopadové sestřelení ruského bombardéru, které označil za „nepřátelský akt“, jakož i to, že se Ankara hned obrátila na NATO, aniž by se pokusila incident urovnat s Moskvou.

Putin: Turci, chtěli jste lízat Američany...
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Tyto kroky Ankara podnikla přesto, že Rusko bylo před incidentem prý ochotno spolupracovat s Turky i při řešení „citlivých otázek nezapadajících do mezinárodního práva“.

Putin blíže neupřesnil, s jakými návrhy se Turecko dříve na Moskvu obracelo. „Řekli jsme: chápeme vás a jsme připraveni vám pomoci,“ tvrdil.

Jestli však Turci chtěli sestřelením bombardéru dosáhnout stažení Ruska ze Sýrie, tak ničeho nedosáhli. „Jestli Turci chtěli lízat Američanům jedno místo..., tak nevím, zda postupovali správně,“ řekl Putin.

V současnosti „nevidí perspektivu“ opětovné spolupráce s nynějším tureckým vedením. Obvinil také Turecko, že se na jeho území zotavují severokavkazští radikálové, podnikající v Rusku teroristické útoky.

Podobná obvinění Putin adresoval gruzínskému vedení v dobách, kdy v Tbilisi stál u kormidla moci prozápadní prezident Michail Saakašvili, který s Ruskem v srpnu 2008 svedl pětidenní válku o odštěpenecké gruzínské provincie Jižní Osetie a Abcházie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…