Putin dlouho telefonoval s Macronem. Západ může pomoci ukončit tato zvěrstva, vzkázal

03.05.2022 20:52

Ruský prezident Vladimir Putin opět vedl telefonický rozhovor se svým francouzským protějškem Emmanuelem Macronem k válce na Ukrajině, aby mu sdělil, že za současnou krizí stojí postup Západu. Moskva je podle šéfa Kremlu otevřena dialogu, i když Ukrajina není připravena k vážnému jednání, informuje iDNES.cz.

Putin dlouho telefonoval s Macronem. Západ může pomoci ukončit tato zvěrstva, vzkázal
Foto: Repro Twitter
Popisek: Rozzlobený Vladimir Putin

„Západ by mohl pomoci ukončit tato zvěrstva tím, že uplatní vliv na kyjevský režim a také zastaví dodávky zbraní Ukrajině,“ uvedl v úterý Kreml. Putin za zvěrstva označil ukrajinské ostřelování měst a obcí v Donbasu, tedy části ukrajinského území, které od roku 2014 ovládají proruští separatisté.

Původní zdroj ZDE.

Putin obvinil Západ i ze vznikající globální potravinové krize. A především kvůli sankcím, které v reakci na útok proti Ukrajině na Rusko uvalil.

Ruská strana nadále zvěrstva popírá a naopak viní Kyjev. Putin zopakoval svá slova o tom, že tam vládnou „nacionalisté“ a „neonacisté“ za údajné „genocidy“ ruskojazyčného obyvatelstva.

Naposledy Macron hovořil s Putinem telefonicky po více než měsíci. V médiích se ale zprvu objevila jen strohá informace, že hovor, který začal po poledni, trval dvě hodiny a deset minut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…