Putin má vystoupit s důležitým projevem o Ukrajině. Předtím udeřil na USA

20.09.2022 19:46

Ruský prezident Vladimir Putin zřejmě během úterý promluví k národu. Vyjádřit by se měl k referendům o připojení separatistických území na jihu a východě Ukrajiny k Rusku. Šéf Kremlu dnes také obvinil Spojené státy, že se snaží udržet dominantní postavení ve světě a vše ovládat. Zástupcům zbrojního průmyslu nařídil posílit zbrojení.

Putin má vystoupit s důležitým projevem o Ukrajině. Předtím udeřil na USA
Foto: Oficiální stránky ruského prezidenta
Popisek: Ruský prezident Vladimír Putin

„Prezident Vladimir Putin může v úterý 20. září promluvit o referendech na území Luhanské lidové republiky, Doněcké lidové republiky, Chersonské a Záporožské oblasti. RBK o tom řekly tři zdroje blízké prezidentské administrativě. Projev se očekává do konce dne; co přesně hlava státu řekne, zdroje RBK neupřesnily,“ uvedl web ruské stanice.

Referenda byla v úterý kvapem vypsána na termín od pátku do příštího úterý, uvedla ruská stanice RBK s odvoláním na zdroje blízké Kremlu.

Ruský vůdce obvinil v úterý USA, že chtějí dominantní postavení. Na setkání s novými velvyslanci v Moskvě Putin řekl, že „postup k multipolárnímu světu naráží na odpor těch, kteří se snaží udržet svoje výsadní postavení v mezinárodních záležitostech a ovládat všechno – Latinskou Ameriku, Evropu, Asii a Afriku,“ řekl Putin.

Zástupcům zbrojního průmyslu v souvislosti s válkou na Ukrajině pak nařídil zvýšit produkci. „Ruské zbraně prokázaly v bojích svoji efektivitu,“ prohlásil s tím, že Rusko by mělo zkoumat západní zbraně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…