Putin udělí vyznamenání ruským vojákům, kteří byli na Krymu

19.04.2014 12:15

Ruský prezident Vladimir Putin udělí státní vyznamenání některým ruským vojákům, kteří se podíleli na obsazení ukrajinského poloostrova Krym. Prezident to podle agentury Reuters řekl státní televizní stanici Rossija. V rozhovoru komentoval rovněž téma normalizace vztahů mezi Ruskem a Západem, vše prý nyní záleží právě na Západu. Uvítal také vybrání bývalého norského premiéra Jense Stoltenberga za nového šéfa NATO.

Putin udělí vyznamenání ruským vojákům, kteří byli na Krymu
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Vladimir Putin během interview naznačil, že právě volba Stoltenberga, který nastoupí do funkce letos v říjnu, by mohla pomoci vylepšit vztahy pošramocené nynější krizí na Ukrajině. „Máme velmi dobré vztahy včetně těch osobních. Jde o velmi seriózní, odpovědnou osobu," řekl ruský prezident. „Ale uvidíme, jak se tyto vztahy budou rozvíjet, když bude v nové funkci," dodal Putin.

Ruské vztahy s nynějším šéfem NATO Andersem Foghem Rasmussenem jsou v posledních měsících velmi napjaté. Putin navíc tento týden během své debaty s občany obvinil nynějšího šéfa NATO, že si ještě jako dánský premiér nahrával jejich soukromou schůzku a prozradil její obsah médiím. Mluvčí NATO ihned tato obvinění označila za „naprostý nesmysl".

Podle ruského vůdce není důvod, proč by se vztahy mezi Západem a Ruskem nemohly zlepšit. „To ale nezáleží na nás. Nebo jen na nás. Záleží to na našich partnerech," prohlásil prezident. Vrátil se i k březnovému ruskému obsazení Krymu a zmínil, že některým ruským vojákům, kteří se na operaci podíleli, udělí státní vyznamenání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …