Putinova propagandistu nabourali počítačoví piráti. A zjistili věci

03.05.2016 9:02

Ruští hackeři se vloupali do soukromé pošty hlavního ruského propagandisty a bojovníka za zájmy Moskvy Dmitrije Kiseljova. Píše o tom redaktorka Petra Procházková v dnešním vydání Lidových novin.

Putinova propagandistu nabourali počítačoví piráti. A zjistili věci
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Zástupce generálního ředitele Ruské státní televizní a rozhlasové korporace a generální ředitel informační agentury Rossija segodnja Kiseljov, jenž mimo jiné vlastní byt za 4,5 milionu eur na Cvetném bulváru v Moskvě, či vinice v Krymu, se proslavil větou: „Rusko je jedinou zemí na světě, která je schopna změnit Ameriku v radioaktivní popel.“ Nyní se o něm hovoří znovu. Hackeři z ruských skupin Šaltaj-Boltaj a Anonimnyj internacional se mu nabourali do soukromé pošty i do aplikace WhatsApp, která slouží pro mobilní komunikaci. 

A podle všeho, jak informuje Procházková, se hackerům podařilo získat obsah korespondence jak z Kiseljovovy schránky, tak ze schránky jeho ženy Marie. „Ze zveřejněných informací lze vysledovat, jak Kiseljov nakládá jak se svými vlastními penězi, tak i s penězi televize a agentury Rossija segodnja,“ píše Procházková s tím, že objem odkrytých dokumentů má přes 11 gigabytů. 

Dokumenty jsou nyní v aukci zhruba za 15 tisíc dolarů. Je z nich patrné například to, že měl vysoké finanční příjmy, ale i že se snaží o to, aby byl vymazán z černých seznamů EU, USA, Kanady i Švýcarska. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…