Putinův projev: Nemohou nás porazit na bojišti, tak stále lžou. Média řeší, kdo všechno chyběl na tribuně

21.02.2023 19:49

Ruský prezident Vladimir Putin promluvil v úterním projevu k ruskému federálnímu shromáždění, velkou pozornost vzbuzuje kromě jeho slov i skutečnost, že mezi posluchači nebylo v živém přenosu přítomných hned několik významných představitelů ruských mocenských kruhů.

Putinův projev: Nemohou nás porazit na bojišti, tak stále lžou. Média řeší, kdo všechno chyběl na tribuně
Foto: Repro kremli.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin promlouvá k zasedání rady ministerstva obrany

Podle pozorovatelů zřejmě v sále chyběli moskevský starosta Sergej Sobjanin, vládce autonomního Čečenska Ramzan Kadyrov, velitel sjednoceného uskupení vojsk válčících na Ukrajině Valerij Gerasimov, jeho zástupce Sergej Surovikin a zakladatel Wagnerovy žoldnéřské skupiny, oligarcha Jevgenij Prigožin.

Informační kanál Možem objasniť působící v aplikaci Telegram zjistil, že Kadyrovovo letadlo odletělo do Abú Zabí. Už dříve zazněly nepotvrzené informace, že Kadyrov, jehož vystupování v mediálním prostoru se v posledních měsících prudce omezilo, tráví hodně času ve Spojených arabských emirátech, podotkla ruská redakce BBC.

Původní zdroj ZDE.

Také zpravodaj televize RTVI, který se akce zúčastnil, potvrdil, že Kadyrova a Sobjanina v sále neviděl. Server Verstka s odvoláním na svůj zdroj na radnici píše, že Sobjanin nemohl přijít, protože onemocněl. Prigožin opakovaně veřejně kritizoval ruské vojenské velení, v čemž mu přizvukoval Kadyrov.

Šéf Kremlu Vladimir Putin ve svém projevu prohlásil, že Rusko se snažilo vyřešit situaci na Ukrajině mírovými prostředky. „Moskva udělala vše, co bylo v jejích silách, aby problém vyřešila mírovou cestou. Byla trpělivá, ale za jejími zády se připravoval jiný scénář,“ řekl Putin a pokračoval: „Byli to oni, kdo začali válku. A používáme sílu, abychom to zastavili,“ řekl.

Západ podle Putina neskrývá, že chce s Ruskem navždy skoncovat a konflikt na Ukrajině chce změnit na globální. „Je nemožné porazit Rusko na bojišti, takže provádějí stále agresivnější informační útoky. Neustále lžou, nepřestávají útočit na naši kulturu, na ruskou pravoslavnou církev,“ dodal.

„Nikdy nebudeme jako Kyjev a západní elity. Nebudeme si vyřizovat účty s těmi, kteří udělali krok stranou. Ať to zůstane na jejich svědomí. Hlavní věc je, že jim občané dali morální vysvědčení,“ řekl Putin. Poděkoval Rusům za jejich odvahu a odhodlání. „Jsme hrdí na to, že naši lidé zaujali principiální postoj ke speciální vojenské operaci a podpořili naše akce na ochranu Donbasu,“ řekl Putin, podle kterého v letech 2014 až 2015 došlo k mnoha pokusům o útok na Donbas, ale „všichni předstírali, že se nic neděje“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bohužel, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusetirhonza , 21.02.2023 20:06:15
tam nevidím žádnou lež. Pouze se v článku prolínají Evropské hodnoty.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky pátrání po její minulosti seznám…