Původní dodavatel systému dávek tvrdí: Nebylo výběrové řízení

16.02.2012 20:17

Ministerstvo práce a sociálních věcí slibovalo vypsat na nové softwary na výplatu sociálních dávek otevřené výběrové řízení, subdodavatele si ale nakonec bez soutěže vybral generální dodavatel Fujitsu. Tvrdí to Martin Procházka, ředitel společnosti OKsystem.

Původní dodavatel systému dávek tvrdí: Nebylo výběrové řízení
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek v pořadu Hydepark

„Domnívám se, že přidělení zakázek na vývoj nových dávkových systémů proběhlo nelegálním způsobem. Pan Šiška nás před rokem ujišťoval, že bude vypsáno klasické otevřené výběrové řízení na dodavatele nových systémů, ale nic takového se nakonec nestalo,“ řekl Procházka v rozhovoru pro server Týden.cz.

Jsme transparentní firma, tvrdí, OKsystem

Zdůvodnění toho, proč žádné výběrové řízení nebude, prý firma nedostala. Fujitsu se navíc prý snažilo obejít výběrové řízení už jednou – u Státního zemědělského intervenčního fondu. Tomu ale zabránil tehdejší ministr zemědělství Ivan Fuksa.

„Jsme česká společnost se stabilní a transparentní vlastnickou strukturou, zveřejňujeme hospodářské výsledky, nevyužíváme švarcsystém ani daňové ráje,“ popisuje Procházka. Přiznává, že sice při vyplácení dávek vznikl problém, ale jeho firma věc zaplatí. Ke zlepšení, které ve spolupráci s novou společností slibuje ministr Drábek, nevidí Procházka jako možné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …