Pyšný Kalousek může za rozvrat pravice. Babiše čeká pád, píše Roman Joch

22.10.2014 8:54

Ředitel Občanského institutu Roman Joch rozebírá důvody ústupu pravice, která vyklízí pole Andreji Babišovi a jeho hnutí ANO. Přitom v senátních volbách se měly pravicové strany v Česku postavit levici, která dnes drží prezidentský úřad, většinu ve sněmovně a díky silám koalice i většinu v Senátu. Vše prý ale zhatila pýcha Miroslava Kalouska (TOP 09).

Pyšný Kalousek může za rozvrat pravice. Babiše čeká pád, píše Roman Joch
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek

V komentáři uveřejněném ve středečních Lidových novinách Joch poznamenává, že se měla pravice před senátními volbami sjednotit a vystavět jedinou kandidátku se vzkazem občanům - je třeba postavit důslednou opoziční kontrolu vládě alespoň v Senátu.

Chyba pravice a Babišův pád

„Miroslav Kalousek si myslel, že v senátních volbách porazí ODS a stane se jednoznačným lídrem pravice. To byla pýcha, která předchází pádu. A pak zaslepené vedení TOP 09 mezi oběma koly senátních voleb spáchalo seppuku tím, že vlastního (kandidáta na) primátora Prahy odvrhlo,“ poznamenává Joch. To podle jeho názoru vyvolává pochybnosti o zdravém rozumu u vedení TOP 09.

Podle ředitele institutu si pravice uškodila především tím, že praktikovala socialismus pro bohaté. Brala jim peníze z kapes a promarnila je v předražených zakázkách. A tak voliči pravice dali přednost Andreji Babišovi s tím, že buď poměry zlepší, nebo při nejhorším bude pokračovat v tom, co pravice stejně už dělala. Joch však zároveň předvídá pád Babišova ANO, neboť jde o stranu jednoho muže, ve které schází nosné myšlenky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…