ŘSD dokončuje stavbu obchvatu okolo Krnova

18.08.2021 20:00 | Komerční článek

Nová silnice okolo Krnova dostává svoji finální podobu. Zatímco se upřesňuje termín zahájení zkušebního provozu, finalizují se asfaltové vrstvy, svodidla, protihlukové stěny a dokončuje se montáž zábradlí. Nyní zbývá dodělat kruhový objezd a napojení chodníků a souběžných komunikací.

ŘSD dokončuje stavbu obchvatu okolo Krnova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Práce na silnici, ilustrační foto

Stavba obchvatu okolo Moravskoslezského Krnova míří do závěru. Přesnější termín zahájení zkušebního provozu bude sice teprve oznámen, ale nyní se předpokládá, že k tomu dojde v průběhu září.
 
Aktuálně pokračuje řada prací zejména dokončovacího charakteru. V Petrovické ulici byla na přelomu července a srpna zahájena pokládka poslední vrstvy asfaltu, asfaltování zahrnovalo rovněž úsek obchvatu mezi ulicí Petrovickou a Hlubčickou. 
 

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí
Zhotovitel také dokončí živičné vrstvy k mostu přes Opavici, kudy krátkodobě převede provoz při dokončování obrusných vrstev. Po asfaltování dodavatel začne s dodělávkou dalších prací, zbývá například napojení chodníků a souběžné komunikace s Petrovickou ulicí, kde se s finišem počítá přibližně do měsíce.
 
Podél hlavní trasy obchvatu rovněž dochází k instalaci svodidel či panelů protihlukových stěn. Na úplném konci brzy otevírané silnice pak neustává dostavba okružní křižovatky. Ještě v srpnu bude namontováno zábradlí u podchodu v Chomýžské ulici, aby byl oddělen chodník od koryta Ježnického potoka.
 
S finální úpravou přístupových chodníků se počítá až po ukončení pohybu vozidel stavby, termínově práce vychází na říjen. 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…