ŘSD opraví na středočeských silnicích 33 propustků

19.05.2021 15:10 | Komerční článek

V následujících dnech se Ředitelství silnic a dálnic pustí do opravy 33 propustků na silnici mezi Liběchovem a Medonosy. V současné době propustky vykazují různý stavební stav. Dochází zde k rozpadu vtokových a výtokových objektů, čel propustků, zanesení tělesa propustků do různé výšky sedimenty a také bezpečnostní prvky na propustcích nebo v jejich okolí neodpovídají platným technickým požadavkům.

ŘSD opraví na středočeských silnicích 33 propustků
Foto: ŘSD
Popisek: Opravy propustků na silnici mezi Liběchovem a Medonosy

Cílem rekonstrukce propustků je obnovení jejich funkčnosti, statické únosnosti a tím prodloužení jejich životnosti a uvedení navazujícího bezpečnostního zařízení do odpovídajícího stavu. Většina propustků bude pouze sanována ve stávající podobě. Dojde k jejich pročištění a bude provedeno odláždění stávajících svahů a zpevnění výtoku po patu stávajícího svahu lomovým kamenem do betonového lože.
 

Anketa

Mělo by dětem být dovoleno sundat ve škole roušky?

94%
3%
3%
hlasovalo: 7073 lidí
Některé budou nově opatřeny železobetonovou jímkou, která bude zabraňovat sesouvání okolního terénu do tělesa propustku. Vzhledem k tomu že u některých propustků je v současné době okolní terén nad úrovní jejich výtoku, bude nutné za zpevněným výtokem vyhloubit tůň kruhového půdorysu se stanoveném poloměru a spádem. 
 
Začít by se mělo pracovat na 2 úsecích vždy po 4 propustcích, a to na straně od Liběchova. Kde to nebude jinak možné a nebude se pracovat pouze mimo vozovku, tak bude provoz řízen kyvadlově jedním jízdním pruhem.
 
Opravy provede společnost S.M silnice a mosty a.s., která ze 3 uchazečů předložila nejvýhodnější ekonomickou nabídku v hodnotě 13,95 milionů korun. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…