ŘSD vypsalo soutěž na zhotovitele opravy mostu Otakara Ševčíka v Brně

09.11.2021 20:02 | Komerční článek

Brno čeká až 3,5 roku trvající oprava důležité tepny. Za provozu se bude opravovat most Otakara Ševčíka, který překonává Ostravskou ulici. Ředitelství silnic a dálnic nyní vypsalo dlouho očekávanou soutěž na stavební firmu, který most opraví. Most je ve velmi špatném stavu, denně přes něj projede 36 tisíc aut.

ŘSD vypsalo soutěž na zhotovitele opravy mostu Otakara Ševčíka v Brně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Dlouho očekávaná oprava mostu Otakara Ševčíka má zase o krok blíže k realizaci. Stavební povolení ŘSD získalo již 18. srpna. Předpoklad zahájení stavby je na jaře příštího roku, termín pro podání nabídek je do 8. března příštího roku.
 

Anketa

Je Zeman povinen jmenovat ministrem kohokoliv, koho navrhne Fiala?

2%
96%
hlasovalo: 15182 lidí
Oprava bude náročná zejména na vedení dopravy, neboť tento uzel je velmi zatížený. Trasa silnice I/42 tvoří velký městský okruh v Brně a je součástí III. městského okruhu. Zároveň je součástí silniční sítě České republiky a dílčí část i mezinárodní silniční sítě E461. Z hlediska celoměstské dopravní struktury bude velký městský okruh jako celek zajišťovat vnější, tranzitní i cílové mimoměstské a vnitroměstské dopravní vztahy, a tím výrazně odlehčí vnitroměstským komunikacím.
 
Půjde o opravu šesti mostních objektů, 2 hlavních mostů a 4 mostních ramp. Ze závěrů hlavních prohlídek mostu vyplynulo, že nosná konstrukce je ve stupni 5 a spodní stavba ve stupni 7 (ze stupnice 7 stavů). Oprava mostu je tedy nezbytná. Rozdělena bude na dvě etapy, takže most bude opravován po polovinách. V každé etapě bude uzavřena jedna polovina mostu a příslušné rampy. Na druhé polovině mostu bude zachován provoz 1+1.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…