ŘSD začíná se zimní přípravou silnic

02.11.2021 20:03 | Komerční článek

Ve Zlínském kraji začala pro ŘSD zimní údržba na dálnicích a silnicích I. třídy. Ve skladech jsou již doplněny zásoby posypových materiálů, a to konkrétně 9 000 tun soli. Aktuálně se také chystá technika. Celkově bude ve Zlínském kraji k dispozici 35 sypačů, 12 nakladačů, 3 sněhové frézy a 5 šípových pluhů a 26 traktorů s radlicemi.

ŘSD začíná se zimní přípravou silnic
Foto: ŘSD
Popisek: Začala sezóna zimní údržby na dálnicích a silnicích I. třídy

Dle platné legislativy je období zimní údržby komunikací stanoveno na dobu vždy od 1. listopadu do 31. března následujícího roku. Ředitelství silnic a dálnic se také v souvislosti s nepříznivou epidemiologickou situací připravuje na možný výpadek zaměstnanců v důsledku nepříznivé epidemiologické situace. 
 

Anketa

Myslíte, že prožijeme Vánoce a Nový rok v lockdownu?

66%
24%
hlasovalo: 21962 lidí
Správa Zlín ŘSD ve Zlínském kraji zajišťuje údržbu 386 km silnic I. třídy a 20 km dálnic. Letos ještě přibude nový úsek dálnice D55 – jihovýchodní obchvat Otrokovic, který bude finálně zprovozněn ve čtvrtek 4. listopadu.
 
Ve Zlínském kraji zajišťují zimní údržbu okresní správy a údržby silnic (SUS) Zlínska, Kroměřížska, Slovácka a Valašska a společnost AVE. 
 
„Přípravy na zimní období jsou v plném proudu. Realizujeme přípravu a přestavbu vozidel na zimní údržbu, servisní prohlídky či kalibrace sypačů. Proběhlo také každoroční školení dispečerů. Opět připravujeme a budeme do praxe zavádět opatření k eliminaci možných personálních výpadků v souvislosti s nemocí COVID 19. Například rozdělení řidičů i dispečerů na minimálně dvě skupiny, které se mezi sebou nebudou potkávat. Budou probíhat dezinfekce vozidel při střídání řidičů, dezinfekce šaten, pracovišť dispečerů. Samozřejmostí je používání roušek a dezinfekce rukou, atd.,“ sdělil Key Account Manager společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. Tomáš Kulhánek.
 
 
Koordinace veškerých činností souvisejících se zimní údržbou je zajišťována dispečinkem, který je k dispozici 24 denně. Ten řídí zásahy zimní údržby, podává hlášení o sjízdnosti komunikací, poskytuje informace a také přijímá podněty. Pokud na některých úsecích selže technika, upravuje trasy dalších vozidel tak, aby byla údržba silnic zajištěna podle plánu a aktuální potřeby.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…