Rada Českého rozhlasu bude pořádat veřejnou debatu na téma dezinformací

16.10.2019 8:53

Ve středu 23.října pořádá Rada Českého rozhlasu ve spolupráci s Českým rozhlasem veřejnou debatu, která se bude soustředit na dezinformace. Do sídla Rozhlasu přijdou na toto téma hovořit například zvláštní zmocněnec boje proti dezinformacím Ministerstva vnitra Jiří Šedivý nebo publicista a vysokoškolský pedagog Petr Žantovský.

Rada Českého rozhlasu bude pořádat veřejnou debatu na téma dezinformací
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Dezinformace a mediální manipulace aneb nebezpečné myšlenkování o fake news, tak přesně zní název této veřejné debaty, který vypukne ve středu 23. října od 16 hodin v Galerii Vinohradská v sídle Českého rozhlasu na Vinohradské ulici 12 na Praze 2. 
 
Žijeme v informační válce? Necháváme se ovlivnit nepravdivými zprávami a poznáme je vůbec? Jakou roli sehrávají lživé zprávy v Česku a jak moc jsou nebezpečné? Na tyto a mnoho dalších otázek se zde diskutující budou snažit najít odpovědi. 
 
A kdo všechno se debaty zúčastní? Kromě již zmíněného Jiřího Šedivého a Petra Žantovského, to bude novinář, odborník v oblasti komunikace a PR Martin Švehla, bezpečnostní analytik a publicista Jan Schneider, editor a moderátor ČRo Plus Radko Kubičko a také publicista a vysokoškolský pedagog Josef Bohumil Ftorek. 
 
Otázky budou samozřejmě moct pokládat i další zúčastnění z publika. Stream z veřejné debaty bude přístupný na internetových stránkách Rady Českého rozhlasu.
 
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…