Rada ÚSTR bude jednat o plánovaném propouštění

25.11.2014 6:14

Rada Ústavu pro studium totalitních režimů bude dnes odpoledne znovu projednávat kontroverzní změny v organizačním řádu, jehož součástí je i plán na propuštění zhruba pětiny ze zhruba 120 zaměstnanců. Změny považují odboráři ústavu za protizákonné a snahu nového vedení zbavit se nepohodlných lidí. Změny mimo jiné souvisejí s údajnými chybami v milionech naskenovaných archivních materiálů.

Rada ÚSTR bude jednat  o plánovaném propouštění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestní akce tří odborových organizací Ústavu pro studium totalitních režimů zaměřená proti podivným personálním čistkám v ústavu

Závěrem dnešního jednání by se rada měla rozhodnout, zda věcný záměr podpoří, či zamítne. Samotný organizační řád ale dnes schvalovat nebude, protože ještě neskončilo jeho připomínkové řízení v ústavu.

V rámci reorganizace by archiválie z doby nesvobody už neměl nadále digitalizovat ústav, ale Archiv bezpečnostních složek, který je jeho součástí. Odboráři, kteří minulému jednání přihlíželi, tvrdí, že podle zákona za digitalizaci zodpovídá jen ústav. Současné vedení považují za nelegitimní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…