Radek John obvinil Andreje Babiše z konkrétního nekalého úmyslu

01.12.2013 8:01

Někdejší ministr vnitra a čestný předseda Věcí veřejných ví, proč je Babiš tak hlasitě proti tomu, aby KDU-ČSL ovládla post ministra zemědělství. Je to resort, kterému nová koalice věnuje až nebývale mnoho pozornosti a miliardáři Andreji Babišovi v něm jde podle Johna především o to, aby si uchránil svoje zisky.

Radek John obvinil Andreje Babiše z konkrétního nekalého úmyslu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

„Babiš investoval v létě nemalé peníze do dřevozpracujícího průmyslu. Koupil od zkrachovalého pana Míčanka firmu Less and Forest a není třeba připomínat, že  pod MZE samozřejmě spadá druhý největší státní moloch LESY ČR, který rozhoduje o přidělování zakázek na těžbu,“ připomíná John.

Celé vyjádření Radka Johna ZDE

To je zřejmě důvod, proč současná koalice bojuje spíš o ministerstvo zemědělství, než o resort financí či vnitra. To byly podle Johna posty, o které se vedly spory ve vládě premiéra Petra Nečase (ODS). Andrej Babiš podle čestného předsedy VV spoléhá na to, že se se sociálními demokraty spíše dohodne na ochránění svých zájmů, zatímco lidovci jsou nakloněni spíše drobným zemědělcům.

Jako jistý útok na drobné zemědělce John vnímá i snahu o omezení daňových paušálů pro OSVČ. Tento krok by u soukromých zemědělců mohl vést až k jejich krachu a to je moment, který by mohl znovu vyhovovat právě Babišovu Agrofertu, mohl by si je totiž koupit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…