Radim Uzel Zemanovým odpůrcům: Odkráčejte už do prdele

03.08.2016 10:41

Sexuolog Radim Uzel se obrátil s výzvou k odpůrcům prezidenta Zemana. Pozoruje prý, že jejich zásluhou začíná být česká společnost zásadně rozdělená. Důvody jsou přitom tak zásadní, jako je slovo „kunda“, jednou vyslovené prezidentem. Těm, kteří kvůli jednomu slovu rozvracejí národ, místo aby je rozčilovaly skutečné sprosťárny jeho oponentů v OKD či Becherovce, doktor Uzel jasně vzkazuje, kam by se měli odebrat.

Radim Uzel Zemanovým odpůrcům: Odkráčejte už do prdele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Uzel na autogramiádě Lubomíra Štrougala

Svůj text začal Radim Uzel vzpomínkou na Chile, kde byl před třinácti lety na celosvětovém gynekologickém kongresu. Projezdil prý tehdy celou zemi a zjistil, že je její společnost rozdělena na dvě přibližně stejné poloviny. Tím, co ji rozdělovalo, byl někdejší prezident – generál Pinochet. Ten převzal zemi násilně od socialisty Salvatora Allendeho, který kolektivizoval půdu, zavedl socialismus a výsledkem byl hlad, přídělový systém a nezaměstnanost.

Pinochet stanul v čele vojenské junty, která prezidenta sesadila, a Allende sám nakonec spáchal sebevraždu. Rozpustil parlament, zavedl cenzuru, zmrazil v zemi politické aktivity. Jenže třicet let poté, když tam doktor Uzel dorazil na kongres, bylo Chile nejlépe prosperující ekonomikou regionu a vzorem pro ostatní. A nezměnilo se to dodnes.

Chilané prý byli v názoru na Pinocheta tak půl na půl. Jedna část mu tleskala a děsila se představy, že by Salvator Allende dovedl zemi na úroveň Kuby, druhá připomínala vraždy a krutost a dodávala, že obyčejní lidé si vlastně o tolik nepolepšili.

Něco podobného jako v Chile prý doktor Uzel cítí, když dnes sleduje českou veřejnou debatu. Když sleduje vášnivé výlevy na adresu prezidenta Zemana v pražských kavárnách nebo vlající trenýrky nad Pražským hradem, zjišťuje s hrůzou, že následujeme rozdělení chilské společnosti.

CELÝ UZLŮV KOMENTÁŘ ZDE

Důvodem rozkolu přitom nejsou masové vraždy a revoluční převzetí moci, ale pouhý argument, že prezident je „neslušný“. Připomíná žabomyší spory o slovo „kunda“, které je prezidentovi vyčítáno jako sprosťárna, zatímco v ústech jeho poraženého soupeře je vnímáno jako roztomilé.

„Slušnost a neslušnost rozhodně není možno hodnotit pouze verbálními projevy. Novináři a publicisté ať se jdou vycpat s vytečkováváním a vypípáváním. Jejich počínání často připomíná středověké cenzory, kteří nesměli připustit ani slovo ‚čert‘, muselo se říkat ‚rohatý‘ nebo ‚čerchmant‘,“ připomíná gynekolog.

Skutečná neslušnost se přitom podle něj nepozná podle užívání „chlupatých“ slov, ale podle skutků. „Třeba zprivatizováním Becherovky za pár korun a jejím následným prodejem s mnohonásobným ziskem. Nebo zprivatizováním bytového fondu zaměstnanců OKD.“ Pokud je Uzlovi prý známo, prezident Zeman nikdy nic nevytuneloval, naopak ze svého přispívá na Klokánky a na státní dluh.

„Tak ať už s těmi komentáři o neslušnosti prezidenta odkráčí do p.dele,“ uzavřel gynekolog.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…