Rakety do obytných budov. Rusko dál ničí Ukrajinu

15.03.2022 13:59

Ruská armáda již téměř tři týdny bombarduje ukrajinská města včetně obytných budov a civilních cílů. Jen za dnešek bylo zabito a zraněno velké množství civilistů poté, co ruské rakety zasáhly obytné budovy v hlavním městě Kyjevě, v pondělí zemřelo nejméně 19 lidí při útoku na televizní věž ve městě Rovno.

Rakety do obytných budov. Rusko dál ničí Ukrajinu
Foto: Repro Twitter
Popisek: Charkov - 24.2.2022

Podle evropské verze televize CNN byli v úterý brzy ráno při ostřelování obytné čtvrti v západním Kyjevě zabiti dva lidé. Podle záchranných služeb byly v úterý zasaženy nejméně čtyři obytné budovy po celém ukrajinském hlavním městě.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

Obytné oblasti na východě, severu a západě Kyjeva byly zasaženy ostřelováním v rozmezí jedné hodiny v úterních brzkých ranních hodinách. Zasažena byla devítipatrová budova ve čtvrti Sviatošynskyj, nebo dvoupodlažní soukromý dům v Osokorkách, kde následně vypukl silný požár.

Krátce po zásahu v Osokorkách byl při dalším útoku zasažen desetipatrový obytný dům v Podilu – severně od centra města –, který způsobil požár v prvních pěti patrech budovy.

Mnohem větší ztráty způsobil pondělní útok na televizní věž u města Rovno na severozápadě Ukrajiny, při němž zahynulo nejméně 19 lidí a devět dalších bylo zraněno.

„Záchranná mise stále probíhá a zatím máme 19 mrtvých a devět zraněných. Pokračujeme v odklízení trosek. Není to konečné číslo, potřebujeme ještě několik hodin na vyčištění celé oblasti,“ řekl dnes šéf rovenské oblastní správy Vitalij Koval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…