Rakousko velmi přitvrdilo. Policie obchází domy s žadateli o azyl a...

30.07.2016 20:03

Konzervativní americký server Breitbart News přináší s odvoláním na rakouský deník Kurier informace o tom, jak se činí rakouská policie, aby předešla podobným teroristickým aktům, k jakým nedávno došlo v Německu nebo ve Francii. Strážci zákona u našich jižních sousedů obcházejí domy pro azylanty. A tam zjišťují následující...

Rakousko velmi přitvrdilo. Policie obchází domy s žadateli o azyl a...
Foto: rep
Popisek: Rakouská vlajka

Podle informací rakouského deníku Kurier spustilo rakouské ministerstvo vnitra program prevence před terorismem. Snaží se zabránit radikalizaci uprchlíků žijících v azylových domech. Policisté se také snaží odhalit již zradikalizované migranty. Zpočátku byl program vystaven kritice, ale odsuzující hlasy ustaly po útoku v německém Ansbachu, kde vyšlo najevo, že se o teroristický útok pokusil neúspěšný žadatel o azyl ze Sýrie.

Policisté v programu prevence spolupracují se sociálními pracovníky. Strážci zákona tak snáz odhalují i trestnou činnost, k níž prý v azylových domech dochází – policisté odhalili užívání drog, znásilňování a další typy násilí. „Systém včasného varování přinesl úspěchy v Tyrolsku, kde se podařilo odhalit tři migranty s možnými vazbami na teroristické skupiny, byť nic nenasvědčuje tomu, že by šlo přímo o Islámský stát,“ píše server.

Rakouské ministerstvo vnitra však také občanům vzkazuje, že případné zamítnutí žádosti uprchlíka o azyl ještě neznamená, že je tento uprchlík potenciální terorista. Německé ministerstvo vnitra také konstatuje, že většinu pokusů o teroristické útoky v Evropě v poslední době neměli na svědomí uprchlíci. Spolkové ministerstvo vnitra však také přiznalo, že v tuto chvíli prověřuje 59 migrantů, kteří jsou podezřelí z napojení na teroristy. Množství potenciálních útočníků však může být vyšší. Podle úřadů může být mezi uprchlíky až 500 potenciálních teroristů.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …