Rakušan bez pásu, ještě se natáčel. Jsem připraven zaplatit, ujišťuje

05.03.2024 19:16

Policie už se zabývá videem ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), ze kterého je patrné, že Rakušan jel v autě bez bezpečnostního pásu. Za tento přestupek mu hrozí pokuta 1500 až 2000 korun. „Je to jednoznačná chyba a hloupost a pokutu jsem připraven zaplatit,“ uvedl Rakušan.

Rakušan bez pásu, ještě se natáčel. Jsem připraven zaplatit, ujišťuje
Foto: Repro X
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan v autě bez zapnutého bezpečnostního pásu

Rakušan v pondělí na sociální síti x zveřejnil video ze své cesty na setkání do Vyškova v rámci Debat bez cenzury, kde označoval expremiéra Andreje Babiše za dezinformátora. Lidé si ale všimli, že Rakušan jel v autě bez zapnutého bezpečnostního pásu. Věcí už se podle TN.cz zabývá i policie.

"Zjištěnými skutečnostmi se nyní zabýváme," uvedl mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán. "Za jízdu bez použití bezpečnostního pásu na sedadle spolujezdce lze v příkazním řízení na místě uložit pokutu ve výši 1 500 až 2 000 korun," vysvětlil Bocán.

"Přestupek můžeme, v případě splnění zákonných náležitostí, vyřešit touto formou, v opačném případě jej oznámíme příslušnému správnímu orgánu k projednání," popsal Bocán, že se věc nejspíše vyřeší pokutou.

Rakušan se záhy po upozornění na spáchaný přestupek omluvil s tím, že pokutu samozřejmě zaplatí. „Já to jako chybu vnímám a jsem připraven za to vést veškeré důsledky, zaplatit pokutu a možná říct všem ostatním: 'Nedělejte takovou hloupost jako já, pásy můžou zachraňovat život.'," uvedl Rakušan.

 

 

"Je to jednoznačná chyba, nemá se to stávat, mám si na to vzpomenout, je to hloupost, svoje děti to učím a nenechám je do auta bez pásu sednout, určitě nejdu dobrým příkladem," prohlásil ministr vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…