Rakušan bude bojovat proti dezinformacím dál. „Vyznavači Kremlu“ ať prý puknou vzteky

02.09.2023 16:55

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) zveřejnil na svém facebookovém profilu statistiku cílů útoků versus podporovaných subjektů na dezinformačních webech. Doplnil je ujištěním, že proti dezinformacím ohrožujícím stát bude bojovat vždy, a „vyznavači Kremlu“ ať puknou vzteky.

Rakušan bude bojovat proti dezinformacím dál. „Vyznavači Kremlu“ ať prý puknou vzteky
Foto: archiv Naše Média a.s.
Popisek: Vít Rakušan na tiskové konferenci k násilí Ukrajinců

„Občas se doslechnu, že dělám málo proti ‚dezinfoscéně’. Dezinfoscéna si to evidentně nemyslí, protože si ze mě udělala nepřítele číslo jedna. Z pozice ministra vnitra budu dál dbát na to, aby policie důsledně postupovala proti těm dezinformacím, které ohrožují bezpečnost státu. Ať vyznavači Kremlu třeba puknou vzteky,“ uvedl Vít Rakušan.

„A u těch ostatních, ‚běžných’ dezinformací apeluji na osobní odpovědnost každého z nás," poznamenal na svém facebookovém profilu ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). O jakou statistiku jde a z jakého je zdroje, není jasné. 

Nazývá se Cíle útoků (červeně) versus podporované subjekty (zeleně) na dezinformačních webech od 1. do 15. srpna 2023 a jsou tam červeně zvýrazněna jména jako Volodymyr Zelenskyj, Ukrajina, Joe Biden, Petr Pavel a další. Zeleně jsou pak Čína, Rusko/Kreml či německá AfD.

Není přitom jasné, odkud statistika obsahující například jména Volodymyr Zelenskyj, Petr Pavel či Rusko/Kreml, pochází a v jakém kontextu byla vytvořena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Největší tupce a dezinfoscénu si platí ze svého občané ve formě dnešní vlády, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegusta , 02.09.2023 17:04:11
a její arogantní politiky jdoucí proti národu.

|  16 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …