Rakušan vysílal, komentátor v šoku: Takže problémem STAN je Babiš? Ne podivný sponzoring, Farský, Polčák, Dozimetr...

20.08.2022 14:02

Bungalov končícího prezidenta Miloše Zemana v Lánech je hotový, nevěnuje se tomu však žádná pozornost, všímá si komentátor Petr Kamberský. Podle něj Zeman svým soukromým domem poblíž sídla prezidentů své následovníky vystavil dilematu. A komentátor se věnoval i velkému tématu politiků vládní koalice, jímž není nikdo jiný než lídr opozičního hnutí Andrej Babiš (ANO).

Rakušan vysílal, komentátor v šoku: Takže problémem STAN je Babiš? Ne podivný sponzoring, Farský, Polčák, Dozimetr...
Foto: Reprofoto: YouTube
Popisek: Andrej Babiš o útocích na své mítinky

„Postavit si soukromý dům v Lánech, sídle to československých a českých prezidentů, to je skutečně silná káva. Slavnou lokalitu si teď jeden politik svým způsobem zprivatizoval pro sebe,“ píše Petr Kamberský v Lidových novinách.

Nelze to vnímat jako malichernost ani s ohledem na to, že Zeman nestaví v areálu zámku, ale v obci spolu s dalšími „obyčejnými lidmi“. Kamberský zmiňuje dilema pro budoucí hlavy státu: „Všechny budoucí prezidenty to vystaví nepříjemnému dilematu: navštívit, či nenavštívit? Zdvořilost jim bude velet navštívit svého předchůdce, i když se dotyčnému třeba zatroleně nebude chtít. A obráceně: ignorovat jej bude vlastně impertinencí.“

V uplynulých dnech komentátora také zaujalo, jak vládní politici brojí proti Babišovi. Například když ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela vyzval národ k šetření – a reportéři z Expresu ho vyfotili, jak se na Síkelově úřadě svítí v pravé poledne, Babiš na to poukázal. „Chlívku není příliš jasné, jak by poukazování na plýtvání mohlo podporovat závislost na Rusku, ale panu Síkelovi do hlavy naštěstí nevidí,“ dodává Kamberský, autor zmíněné rubriky Chlívek v LN.

Podobné tendence vnímá u ministra vnitra a předsedy STANu Víta Rakušana, podle něhož problémy a skandály STANu nejsou žádná náhoda. Za vším prý stojí: „Chemický Alí, agent, divoký privatizátor. Tihle hoši chtějí svůj byznys, prachy, vliv a pocit moci. Čím absolutnější, tím lepší. Kamarád Vladimir je velký vzor. Aby vypadnul STAN z vlády, je potřeba zabít mě. Zničit, znevěrohodnit,“ prohlásil Rakušan.

„Ano, rozumíme dobře: problémy STAN se nejmenují podivný sponzoring přes firmy z daňových rájů, nejmenují se ani dovolenkář Farský, lobbista Polčák, nejmenují se ani Dozimetr, Gazdík a Hlubuček. Problémy STAN zařídil ‚chemický Alí Andrej Babiš‘,“ ironizuje Kamberský. Jak známo, „Chemický Alí“ byla přezdívka Alího Hasana Madžída, ministra vnitra iráckého diktátora Saddáma Husajna, proslulého masovými vraždami, mučením.

„Proti gustu žádný dišputát. Chlívek si jen skutečně není příliš jistý, zda volič tento druh kampaně zrovna teď ocení. Zda české občany nepálí úplně jiné problémy než hrozba ‚Chemickým Alím‘, jehož ‚kamarád Putin‘ je jeho ‚veliký vzor‘,“ zakončuje Kamberský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…