Rakušane, už je to děsivé. Šlachta varuje

04.01.2022 12:11 | Ze sítí

Předseda Přísahy Robert Šlachta bije na poplach. To, co se začíná dít kolem Ministerstva vnitra, začíná být děsivé, napsal Šlachta.

Rakušane, už je to děsivé. Šlachta varuje
Foto: Hana Brožková
Popisek: Robert Šlachta

S konečnou platností se potvrdilo, že policejní prezident Jan Švejdar v poslední den měsíce března skončí ve funkci. Na tiskové konferenci to oznámil ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan. Odmítl také, že by na policejního prezidenta tlačil, aby odešel.

Zároveň dal jasně najevo, že už si se Švejdarem nebude posílat vzkazy přes média.

Jenže sám Švejdar ještě před koncem roku 2021 na sociálních sítích napsal, že po setkání s Rakušanem pochopil, že si nová vláda nepřeje, aby zůstal policejním prezidentem a toto přání se rozhodl respektovat.

Předseda Přísahy a šéf dnes již neexistujícího policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta si na sociální síti Facebook položil otázku, co se skrývá za odchodem zkušeného policisty z postu prezidenta všech strážců zákona.

„Policejní prezident narychlo odchází. Po příchodu nové vlády. Proč? To nikdo neřekl. Ať už si myslím o výkonu pana Švejdara cokoliv, způsob, jakým odchází, není dobrý. Rakušan se s ním potají sešel a teď říká, že na jeho odchod netlačil. Tomu vůbec nevěřím. Policie musí být nezávislá na politicích. Policie přece není státní podnik. To, co se začíná dít kolem Ministerstva vnitra, začíná být děsivé. Přísaha právě proto měla v programu důsledné odpolitizování funkce policejního prezidenta,“ napsal Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…